Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Şube Müdürü Hamza Kalınsazlıoğlu, kurum amirleri ve STK temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Hamza Kalınsazlıoğlu, “2019-2020 eğitim öğretim yılı Halk Eğitim Merkezlerinde gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili verdiği bilgilerde "2019-2020 Eğitim öğretim yılında 2213 kurs açılmış olup, bu kurslara 13.935 erkek, 25.049 kadın olmak üzere toplamda 38.984 kursiyer katılmıştır. İşbirliği kursları olarak 618 kurs açılmış ve bu kurslara 3035 erkek, 7768 kadın olmak üzere toplamda 10.803 kursiyer katılmıştır" dedi.

İl genelindeki hayat boyu öğrenme ihtiyaçları ve sorunlarının tespit edildiği toplantıda; İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı "Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz diyerek Hayat boyu öğrenmenin insan hayatının her safhasında ve hayatı boyunca öğrenebileceğini, bunun içinde Halk Eğitimi Merkezleri tarafından eğitim ve öğretim çalışmalarının yürütülmekte olduğunu söyledi. Amacımız Çorum ilimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza her türlü konuda destek sağlamak olup, tüm kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetleri gerçekleştirmektir " açıklamasında bulundu.

Vali Yardımcısı Tamer Orhan ise Halk Eğitim Merkezi kurslarının önemli bir görevi üstlendiğini, kursların istihdama da olumlu katkı sağladığını belirterek yapılan kurs ve faaliyetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılar diledi.

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde yapılacak çalışmaların görüşülmesi ve planlanmasının devamında, kurum temsilcilerinin yaygın eğitim faaliyetleri ile ilgili görüş ve önerilerini sunduktan sonra, toplantı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.