İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında İmam Hatip Liselerinde uygulanmakta olan faaliyetlerin 1.dönem sonu izleme ve değerlendirmesi ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Sarı, "Eğitimin muhatabı insandır. İnsan da hem maddi hem manevi boyutları olan bir varlıktır. İnsan olmaya yönelik bir potansiyel ile dünyaya gelen insan ancak maddi ve manevi boyutlarıyla dengelenmiş bir eğitimle, dengeli bir insan olur. Anne karnında başlayan yolculuğun, toprakla buluşana kadar insanın aldığı eğitim, sadece bireyi değil bütün ulusu etkiler. Bu manada öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda yapılan doğru yönlendirmeler için her okulumuza büyük görevler düşmektedir. 2. Dönemde yapılacak faaliyetlerin daha verimli, güzel ve etkin uygulamaların yaygınlaşması açısından büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

Toplantının devamında; ilimiz genelindeki imam hatip liselerinin eğitim-öğretimi değerlendirilirken, eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak etkinlikler, yarışmalar ve öğrencilerin mesleki, akademik ve sosyal kültürel alanda becerilerinin geliştirilmesi için uygulanacak projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.