Toplantıya TED Çorum Koleji Genel Koordinatörü Sevgin Kurtuluş, Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Nevzat Işık, Lise Müdürü Duran Bolat ve okulda görev yapan öğretmenler katıldı.

TED Çorum Koleji Genel Kordinatörü Sevgin Kurtuluş tarafından TED Kolejinin eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Pandemi sürecindeki zor şartlara rağmen öğrencilerini ve velilerini mağdur etmeyen TED Koleji ilimizdeki tüm okullara örnek olacak şekilde eğitim faaliyetlerini yürüttü.

Anaokulu- İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nevzat Işık, Anadolu Lisesi Müdürü Duran Bolat kampüs içerisinde yer alan tüm birimleri basın mensuplarına tanıttı.

“GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYEN GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ, BİZ HAZIRIZ, BURADAYIZ VE SİZİ BEKLİYORUZ”

TED Çorum Koleji Genel Kordinatörü Sevgin Kurtuluş toplantıda verdiği mesajda, “TED Koleji Türk Eğitim Derneği’nin Çorum'daki meşalesidir. Eğitimde fırsat eşitliğine önem veriyoruz. Şehit ve gazilerimizin çocukları başımızın tacıdır. Bununla birlikte tam burslu okuyan öğrencilerimiz, diğer öğrencilerimizle birlikte eşit şartlarda eğitim alıyorlar. Buradan hiçbir öğrencimiz minnet borcuyla mezun olamaz. Bizim amacımız kurumumuza gönül bağıyla bağlı ama hiçbir şekilde bağımlı olmayan, özgür, vatanına, milletine, bayrağına bağlı gençler yetiştirmektir. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, kendi ayakları üzerinde duran geleceğe sağlam adımlarla yürüyen gençler yetiştirmek istiyorsanız. Biz hazırız, buradayız ve sizi bekliyoruz” dedi.

“TED’İN ORTAYA ÇIKIŞ FELSEFESİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİDİR”

Anaokulu- İlkokul-Ortaokul Müdürü Nevzat Işık toplantıda yaptığı açıklamada, “2016 yılında lisemiz açıldı. TED Okullarında bütün sınıf seviyelerini açmak gibi bir uygulama yok. Kendi öğrencilerimizi yetiştirerek bir üst sınıfa aktarıyoruz. 8.sınıflarımız ortaokuldan mezun oldukları andan itibaren lisemiz açıldı. O dönemde ortaokuldan mezun ettiğimiz çocuklarımızı bu sene 12. sınıftan mezun edeceğiz. Çorumda 7 yıllık bir kurumuz bizim için önemli olan 93 yıllık bir sivil toplum kuruluşunun Çorum’daki meşalesi olmamızdır. Okulumuz TED’in bütün ilke ve kurallarını Çorum’da yaşatıyor bu amaçla hizmet veriyoruz hem öğrencilerimize hem velilerimize bir aile yapısı içerisinde Türk Eğitim Derneğine bağlı olarak 7 yıldır faaliyet gösteriyoruz. TED’in yapısından bahsetmek gerekirse en önemli unsur okulumuz özelinde TED’in buradaki varlığıdır. TED 1928 yılın da Ankara’da kurulmuş, eğitim alanında faaliyet gösteren ilk sivil toplum örgütüdür” ifadelerine yer verdi.

Işık, “Kuruluş hikayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kültürünü, Türk tarihini öğreten, aynı zamanda yabancı dille eğitim veren misyoner okullarından Türk çocuklarını kurtarmak için bir adım attığını görüyoruz. Biliyorsunuz ulu önderimiz her alanda çok ileri görüşlü fikirlere sahip, eğitim alanında TED’in kuruluşu ile bu işi başarmıştır. O dönemki siyasi otorite ilk genel başkanımız İsmet İnönü’den beri Türk eğitim derneği hiçbir şekilde çizgisinden kopmadan eğitim öğretim faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde 93 yıldır devam ediyor. Deneğimiz bu sene 93.yılını kutluyor bizde bu sene 7. Yılımızı kutluyoruz. Mart 2020’de pandemi süreci başladığında eğitim öğretim faaliyetleri değişmiş oldu. Online eğitimlerle çocuklarımız uzaktan eğitime başladı uzaktan eğitim ile birlikte bazı dönemlerde MEB’ in almış olduğu kararlar neticesinde hem yüz yüze eğitim hem uzaktan eğitim yapıldı. Okulumuz hem kurumsal yapısı hem de fiziksel yapısı nedeniyle bu süreci hiçbir problem yaşamadan kısa sürede sürece adapte olduk. Ve o yüzden bugüne dek bizim senkron, asenkron dediğimiz hem yüz yüze eğitim hem uzaktan eğitim ile eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Öğretmenlerimiz sınıfta bulunan öğrencileriyle aynı anda uzaktan bağlanan öğrencilerle de ders programlarını yürütüyorlar. 2 temmuza kadar bu süreç bu şekilde devam edecek. Türk eğitim derneği olarak bizim en önemli gördüğümüz şey okulumuzda okuma fırsatı bulan tam eğitim burslu çocuklarımız, şehit gazi çocuklarımız, sevgi evlerinden aldığımız çocuklarımız, akademik burs , başarı bursu veya diğer burslarla okuttuğumuz çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Çünkü TED’in ortaya çıkış felsefesi eğitimde fırsat eşitliğidir biz bu fırsat eşitliğini kendi okulumuzda yürüyoruz. TED’e bağlı olarak aynı sınıf içerisinde birbirlerinin ekonomik durumlarından haberdar olmadan hem şehit çocuklarımıza hem gazi çocuklarımıza hem de TED’li çocuklarımıza okulumuz bünyesinde eşit bir şekilde eğitim öğretim faaliyetleri sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

“NESİL KAYBI BİR ÜLKE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKEDİR”

Lise Müdürü Duran Bolat ise, “‘Sayın Genel Koordinatörümüz ve müdürümüzün bahsettiği gibi TED’e bağlı okulların amacı eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmektir. Bu konuda TED okulları ve TED Çorum Kolejinin katkısı tüm ülke çocuklarını düşündüğümüzde istenilen seviyede olamıyor. Türk Eğitim Derneğine bağlı okullar elinden gelenin fazlasını yapıyor ama Türkiye’deki bütün öğrencilere yetişmemiz maalesef mümkün değil. Sayın Genel Başkanımız Selçuk Pehlivanoğlu çıktığı yayınlarda özellikle bu pandemi döneminde kaybedilen şeyin eğitim öğretim değil, bir nesil olduğunu söylüyor. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak için çalışan bir kurum olan Türk Eğitim Derneği bu süreçte eğitim anlamında kaybedilen neslin kazanılması için çok büyük çaba sarf etmektedir çünkü nesil kaybı bir ülke için en büyük tehlikedir. Pandemi sürecinde sürdürdüğümüz uzaktan eğitim çok güzel bir şekilde devam etti. Bizler TED Çorum Koleji olarak öğrencilerimizle eğitim konusunda hiçbir kayıp yaşamadık. Eğitimde fırsat eşitliği olması için maddi imkanı olmayan akademik başarısı yüksek öğrencilerimize ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar burs imkanı sağlanmaktayız. Türk Eğitim Derneğinin Çorum’daki meşalesi olarak kurumumuzun misyon ve vizyonuna uygun eğitim vererek daha nice nesiller yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.