Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte velilerin de keseleri açılmaya başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarla ilgili şikayet ve iddiaların arkası kesilmiyor.

Eğitim ve öğretimin yeni başladığı şu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda para toplanmasını yasaklamasına rağmen, bazı okul yöneticileri bağış adı altında para toplamaya devam ediyor.

‘Yardım’, ‘bağış’, ‘destek’ gibi başlıklar altında istenen paralar velilerin tepkisine neden oluyor.

Bazı okullarda okullar ilk açıldığı tarihte veli toplantısı yapılarak veli başına 200'er lira para toplandı.

Çocuklarının daha iyi bir eğitim görmesi için bu bağışı yapan velilerden, aidat isteği bununla da sınırlı kalmadı.

Şimdide Buharaevler Mahallesi'nde yeni yapılarak, bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Adnan Menderes İlköğretim Okulu’nda okul yönetimi tarafından öğrenciler aracı ile velilere, zarf gönderilerek bağış yapmaları istendi.

Okulun yeni olması nedeniyle bazı eksiklerin olduğu gerekçe gösterilerek, okulda eğitim gören 1 çocuğu bulunan velilerden 100, 2 çocuğu bulunanlardan 75, üç çocuğu bulunan velilerden ise 50 TL para istendi.

EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİYE GÖRE AİDAT PARASI

Eğitim ve öğretimin ücretsiz olduğu bir devirde, bakanlık tarafından yasaklanmasına rağmen bu bağış adı altında istenen yardımların halen neden devam ettiğini soran veliler, "Her insan çocuğunun iyi bir şekilde eğitim almasını ister. Devletimiz okullara destek verirken, bir devlet kurumu olan bu okul neden velilerden para istiyor. Okulların açıldığı ilk aylarda toplantı yapılarak, bizlerden destek istediler. Bu isteklerini çocuğumuz için yaptık. Fakat tekrar bir toplantı yapılarak, yine bizlerden aidat adı altında para istediler.

Aidat adı altında istenen ise velinin gönlünden geçtiği gibi değil, okul yönetimin belirlediği miktar kadar. Bu istediği karşılayamayan, çocuğunun mahcup olmaması düşüncesiyle mecbur vermek zorunda olan velilerimiz mutlaka olacaktır" diyerek aidat isteğini eleştirdi.

Veliler, sürekli eve gönderilen bağış kağıtlarına veryansın ederek, İl Milli Eğitim Müdürünü göreve davet etti.