Space Apps, küresel çapta NASA Yer Bilimleri Bölümü tarafından koordine edilecek olan program, lise düzeyinde ilk olma özelliğine sahip etkinlik daha önce ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Fırat Üniversitesi gibi çeşitli üniversiteler tarafından gerçekleştirildi.

NASA Space Apps Çorum Yerel Lideri ve TED Çorum Koleji İngilizce Öğretmeni Ferdi Çelik, "Türk Eğitim Derneğinin bir parçası olan TED Çorum Koleji, etkinliği bilime ilgi duyan herkese açık ve tamamen ücretsiz bir şekilde katılımcılarla sunuyor.

Etkinliğin 10. yıldönümünde NASA, etkinliği daha fazla kişiye ulaştırmak için dokuz uzay ajansı ortağıyla işbirliği yapıyor.

Bu yıl ESA (Avrupa Uzay Ajansı), Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Kanada Uzay Ajansı, Avustralya Uzay Ajansı, Brezilya Uzay Ajansı, Arjantin Ulusal Uzay Faaliyetleri Komisyonu, Paraguay Uzay Ajansı, Güney Afrika Ulusal Uzay Ajansı ve Bahreyn Ulusal Uzay Ajansı Space Apps Challenge’da NASA'ya eşlik edecek. Space Apps etkinliği sırasında yarışmacılar 2-5 kişilik takımlar halinde NASA tarafından sunulan 9 farklı kategoride 40 görevden birisini seçip en iyi şekilde gerçekleştirmek için proje üretmeye çalışacak. Yerelde başarılı olan projeler küresel çapta NASA tarafından oluşturulan değerlendirme kurulunda değerlendirecek. Uzmanlardan oluşan jüri, dereceye giren takımları seçmekte ve küresel çapta başarı yakalayan takımlar Amerika Birleşik Devletleri'nde NASA’nın uzay merkezlerinden birinde roket fırlatma törenine davet gibi çeşitli ödüller kazanacak" dedi.

NASA'nın Yer Bilimleri Bölümü Müdür Yardımcısı Sandra Cauffman, "Space Apps’in dünyanın her yerinden insanlarla etkileşim kurma şekliyle gerçekten gurur duyuyoruz" dedi. “Önümüzdeki on yıl boyunca, dünyanın tüm bölgelerinden insanları STEM alanlarında yeterince temsil edilmeyen kadın popülasyonunu da içerecek şekilde coğrafi ayak izimizi daha da genişletmek için ortak uzay ajanslarımızla birlikte çalışmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.