Gerçekleştirilen ziyarette Okul Müdürü Murat Terlemez; okul ve okulun işleyişi hakkında İl Milli Müdürü Yakup Sarı’ya bilgilendirmede bulundu.

Okulun imkanlarından, yapılan eğitimlerden ve faaliyetlerden bahsedildi. Beden Eğitimi öğretmeni Ali Korkmaz okuldaki sportif faaliyetler ile Çorum ve ülke sporuna kazanım sağlayan başarılar ile ilgili bilgiler verdi.

Aynı zamanda beraberindeki sporcu öğrencilerden Güreş Balkan şampiyonu Yusuf Eryücel, Güreş Avrupa Şampiyonu Eren Uzun ve Masa Tenisinde Türkiye şampiyonu Umut Baha Dursun’un başarılarından ve maçlara hazırlanma sisteminden bahsedildi.

Çorum Spor Lisesi e-Twinning proje yürütücüsü aynı zamanda “Tarih Kokan Çoraplar” projesinin Çorum il koordinatörü olan Matematik Öğretmeni Çağlar Aktürk proje hakkında bilgilendirmede bulundu. “Tarih Kokan Çoraplar” projesinin; tarihin derinliklerinde kalan geleneksel motiflerin tekrar canlandırılmasını, öğrencilerin de kültürel zenginliğimizin farkına varmasını ve değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediğini ifade etti. Anadolu’da el sanatlarında kullanılan motif ve renklerin her birinin anlam içerdiğini ve mesajlar barındırdığını söyledi. Beraberinde yer alan proje ekibi öğrencileri kendilerini tanıtarak proje hakkındaki görüşlerini söylediler, aynı zamanda sporcu olmaları gereği ile de spor yaşantıları hakkında bilgi verdiler. Okul proje sorumlusu Çağlar Aktürk, “Tarih Kokan Çoraplar” projesi kapsamında proje ortaklarına gönderdikleri yeni yıl kutlama mektubundan ve yapılan faaliyetler sonucu elde ettikleri çalışmalardan Yakup Sarı’ya takdim etti.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı kazanılan sportif başarılar ve yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Okul müdürü Murat Terlemez, Beden Eğitimi öğretmeni Ali Korkmaz, Matematik öğretmeni Çağlar Aktürk ve beraberindeki öğrencilere başarı temennisinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü katılım gösteren öğrencilere kitap hediye etti.