İş Kulüplerinin iş arayanların iş arama sürecindeki motivasyonunu yükseltmeyi hedeflediği ve bu hedef doğrultusunda dezavantajlı gruplara uygulamalı iş arama becerileri eğitimleri verildiğine dikkat çekildi.

Yapılan detaylı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bu eğitimler uygulamalı CV (özgeçmiş) hazırlama, uygulamalı iş mülakatı teknikleri, iş arama kanalları etkin kullanımı gibi birçok eğitim ve etkinliklerden oluşmaktadır. Eğitimlerin hedef kitlesi olan eski hükümlüler, engelliler, ev hanımları yeni mezun öğrenciler gibi iş arama sürecinde motivasyon ve yöntem desteğine ihtiyaç duyan kişilerdir.

Çorumda ise; Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İş Kulübümüz, Mayıs 2019 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Çorum İş Kulübü açıldığı tarihten bu yana, engelli, eski hükümlü, üniversite öğrencileri, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, Halk Eğitim Merkezlerinde açılmış olan çeşitli kurslara devam eden kursiyerler ile İl Müdürlüğüne gelen vatandaşlardan oluşmaktadır. İş Kulübümüz faaliyete başladığı günden bu yana 226 kişiden oluşan geniş bir gruba; birebir uygulamalı eğitimler vermiştir.

Tüm dünyada görülen Covid-19 salgınının neden olduğu olumsuz etkiler ülkemizde de görülmüş, Devletimiz vatandaşlarımızın bu sürecin getirdiği olumsuzluklardan etkilenmesini en az düzeye indirmek için birçok tedbiri almış ve faaliyete geçirmiştir. Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde bu sürece uygun bir şekilde tedbirlerini almış olup, faaliyetlerini hassasiyetle sürdürmektedir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İş Kulübümüz de gerekli tedbirlerini almıştır. Bu tedbirler kapsamında aynı ortamda çalışmanın neden olabileceği riskleri göz önünde bulundurup, eğitimlerine online olarak devam etme kararı almıştır. Sizde İş Kulübü eğitimlerine katılmak ve iş arama sürecinin tamamını yönetebilmek için ihtiyaç duyacağınız, bireysel farklılıklarınızı dikkate alan işbirlikçi yöntem desteği için bize aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz. İŞKUR’un bütün hizmetleri ücretsiz olduğu gibi İş Kulübü eğitimleri de tamamen ücretsizdir.