Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk, göreve başladıktan 2 hafta sonra ailesiyle Çorum’a taşındığına da işaret ederek, şöyle konuştu:

“Sürekli buradayım. Ben geziyorum ve burası gerçekten harika bir üniversite şehri. Güvenli, temiz ve aile ortamı var, kız öğrencilerimiz için. Öncelikle ulaşılabilir ve Ankara’ya 2 saat, Karadeniz’e 2 saat. Bunlar bizim için bulunmaz fırsat. Kampüs altyapılarımızı tamamlayıp programlarımızı daha kaliteli hale getirdiğimizde göreceksiniz ki burası cazibe merkezine dönecek. Uluslararasılaşma da bu anlamda önemli. Sakin, temiz yerler aranıyor. Çorum da böyle bir yer. Biz bu konuya gerçekten önem veriyoruz. Bununla ilgili Uluslararası Ofis adında birim oluşturduk. Önceki yıllarda 8-9 bin başvuru olup 80 uluslararası öğrenci kayıt oluyordu. Biz süreci profesyonelleştirdik biraz daha. Artık kayıt yaptırmaları için ücret alıyoruz. Bunları yapınca bir üniversitemize gelir kazandırıyoruz. Aynı zamanda ciddiyetli bir program süreci yönettiğimiz için de başvuranların büyük oranının da bizi tercih ettiğini görüyoruz. 2 bin kişi başvuruyor ve 760 kişi kaydoluyor. Biz burada Çorum için özel nitelikli arkadaşlarımızı çekmeye çalışacağız. Bu başarının en önemli parçası olan TÖMER’i 2019’da faaliyete soktuk. Türkiye’de sayılı olan yabancılara Türkçe Öğretim Merkezi ki bu önemli. Şu anda verimli çalışan döner sermeye kuruluşumuz olarak 255 bin lira gelir kazandıran güzel program.”