Başvuru için gerekli belgeler ve süreç şu şekilde açıklandı.

a)Öğrenim Durum Belgesi. (Okuduğu okuldan alınacak)

b)Dilekçe (Okulumuzdan matbu olarak alınacak.)

c) Bir adet vesikalık fotoğraf.

d)Nüfus Cüzdan aslı ve Fotokopisi (1 Adet)

3-Yetenek Sınavına girmek için başvurular 15-29 Haziran 2020 Tarihleri arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir.

Bu işlemler yapılırken Kovid-19 salgını dikkate alınarak Ek-13 de belirtilen önlemler okul yönetimince alınacaktır.

4- Sınava girecek öğrenci listeleri 30 Haziran 2020 Tarihlerinde okulda ve okulun İnternet sayfasında ilan edilecektir.

5- YETENEK SINAVLARI: 01 Temmuz - 10 Temmuz 2020 Tarihleri arasında okulumuzda tek aşamalı olarak komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.

6- Güzel Sanatlar Liseleri için Yetenek Sınavına girecek adaylar, Kovid-19 salgını nedeniyle ortak kullanımdan dolayı risk oluşturabilecek malzemeleri (35x50 ebadında duralit, B2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 4 adet resim kağıdı kıskacı) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

7- DEĞERLENDİRME ESASLARI: Öğrenci seçimi; yetenek sınavının % 70'i ile Ortaöğretim başarı puanının %30'unu toplamak suretiyle elde edilecek 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

8- SINAV SONUÇLARI: 13 Temmuz 2020 Tarihi mesai bitiminde en yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek liste okulda ve internet sayfasında yayınlanacaktır.

9- ÖĞRENCİ KONTENJANIMIZ: 30 Müzik, 30 Resim Toplam 60 kişiliktir.

10-KESİN KAYIT TARİHLERİ: 13-17 Temmuz 2020 Mesai saatlerinde yapılacaktır.

11-BOŞ KONTENJANLARIN İLAN EDİLECEĞİ TARİH: 6 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak.

Kazanan Öğrenciler Çalışma Takviminde bildirilen süre içinde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek bu suretle boşalan kontenjanlar Ek Yerleştirmede değerlendirilecektir.

Yetenek Sınavı sonucunda kesin kayıtlarını yaptıran adaylar Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme İşlemleri sırasında tercih yapamayacaklardır. Ancak, haklarından vazgeçerek tercih yapmak istemeleri durumunda kayıt yaptırdıkları okula başvurarak kayıtlarını iptal ettirmeleri gereklidir.