Geçen yılki 4004 projesinin devamı niteliğindeki projenin ikincisi yine Çorum İl merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirilecek. Projenin yürütücülüğünü yapan Mehmet Fidan tarafından yapılan açıklamada, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi olarak hazırlamış olduğumuz projenin diğer 4004 Doğa Eğitimi projelerinden oldukça farklı olduğu ve tüm etkinliklerin doğada bir kişinin kendi başına gerçekleştirmesi ve yaşamının devam ettirebilmesi gereken etkinlikleri içerdiği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu kapsamda projede doğada su arıtma, gündüz ve gece yön bulma, tırmanma, doğadaki farklı canlıları tanıma ve yine doğadaki imkanlarla yemek yapma gibi oldukça önemli etkinlikleri içermektedir. Projede 3 üniversiteden toplam 4 Profesör, 3 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi,8 Uzman, 14 Öğretmen eğitmen olarak görevli iken projede ayrıca 5 rehber görevlidir.

Normal şartlar altında 8-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek projede içinde bulunulan süreçten dolayı tarih güncellemesi yapılacaktır ve belirlenen tarih ilimiz okullarına gönderilecektir. Katılımcılar Çorum il merkezinde eğitim gören sosyoekonomik açıdan zayıf ve derslerinde başarılı olan ortaokul öğrencilerinden seçilecektir. Proje Çorum Merkez ve İlçelerinde gerçekleştirilecektir. Projede toplam 24 ortaokul öğrencisi yer alacaktır” ifadelerine yer verildi.