Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen Genel Kurul’da Eğitim Mil-Sen Genel Başkanlığına aynı zamanda Kurucu Genel Başkan olan Kasım Kılıç seçildi.

Genel Kurul’a Çorum’dan katılan Eğitim Mil-Sen Çorum İl Başkanı Cenap Tozlu, Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu) seçilerek yönetim kuruluna girdi.

Çankaya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından Mazbatasını alarak yeni görevine başlayan Tozlu, ilk iş olarak yeni kurulan Eğitim Mil-Sen’in; Manevi, İlkeli, Liyakatli Sendikalar Konfederasyonuna (MİL-SEN) bağlanma kararı aldıklarını belirterek Konfederasyona bağlı olarak yapılacak sendikacılığın önemli olduğunu belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Tozlu, Eğitim Mil-Sen’in yeniden hakkı ve adaleti haykırmak için yola çıkan, “sendika için memur değil, memur için sendika” anlayışıyla hak ve hukuk mücadelesi vereceklerini, manevi, ilkeli ve liyakatli sendikacılık anlayışıyla hareket edileceğini ifade etti.

Tozlu, “Günümüzde sendika çalışması yapan arkadaşlarımızın yanlış uygulamaları dolayısıyla sendikacılığa güvenin de oldukça azaldığı bir dönemde Eğitim Mil-Sen olarak mazlum gönüllere umut olmak için çalışmalarına başlamıştır. Kavga etmek için değil, her durum ve şartta haktan yana olmak için yola çıkan sendikamız, kısa bir süre zarfında tercih edilmeye başlanmıştır. İşte bu da gerektiği gibi sendikacılık yapılmasına duyulan özlemi de net bir şekilde ortaya koyuyor.” dedi. “Sendikamız sadece kendi üyesinin hakkını savunmak yerine kamu çalışanlarından hangisi bir haksızlığa maruz kalırsa onun yanında olma erdemliliğini gösterenlerin sendikası olacaktır. Sendikadaki görevlerin bir emanet olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürecek, bu işi daha iyi, daha güzel yapacak arkadaşlara emaneti teslim etmek için yarışacağız.” ifadelerini kullandı.

Tozlu, son olarak “Eğitim Mil-Sen olarak bizler her daim milli bir duruştan ödün vermeyen, haktan, adaletten ve hakikatten şaşmayan bir anlayışla çıktığımız bu yolda davamıza ortak olacak, destek verecek yol arkadaşları arıyoruz. Yanlış gidiş için sözü olan, artık çare var ve “artık bu böyle gitmez” diyen kamu çalışanı arkadaşlarımızı, Eğitim Mil-Sen üyesi olmaya davet ediyoruz” dedi.