İstanbul merkezine ilave olarak ÇEKVA İzmir ve Antalya Şubeleri, yakında ÇEKVA Çorum Şubesi olarak hizmet vermeye başlayacak olan Çorum Temsilciliği ve kuruluş çalışmaları son aşamaya gelen ÇEKVA Ankara Şubesi ile bu hizmetlerini yurt sathında genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

ÇEKVA, tarafından Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Üniversitelere Giriş Sınavı (YKS) de Türkiye birincisi olan Çorumlu öğrenciler ödüllendirildi. Bu öğrencilerden, Çorum Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Yasin Yazıcı'nın ödülü il dışında olması sebebiyle ailesine verildi.

Vakıf merkezinde düzenlenen ödül töreninde ÇEKVA Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca vakıf hakkında bilgiler verdi. Nitelikli insan yetiştirmenin ülkemizin geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, ÇEKVA'nın başarılı öğrencileri her anlamda destekleme kararında olduğunu açıkladı. Akça, ÇEKVA'nın ihtiyaç burslarından ziyade başarı burslarına yönelmesinin doğru olacağı ifade etti.

Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu da hayattaki başarının yalnızca ders çalışmak olmadığını, sosyal ve kültürel çalışmaların, ve farklı donanımların da son derece önemli olduğunu anlattı.

Şampiyon öğrencilerden Yasin Yazıcı ise kendisinin çok fazla değil, ancak sistemli ve titiz bir çalışma ile başarılı olduğunu söyleyerek mühendislik alanında eğitim görmek istediğini ifade etti.

Başarılı öğrencilere ÇEKVA tarafından tam Cumhuriyet altını hediye edildi.