Kurumsal Sosyal sorumluluk projeleriyle bölgesinde oluşturduğu farkındalıkları, uluslararası arenaya taşıyan Çalık YEDAŞ, KSS'de Türkiye'nin en önde 500 şirketi geride bırakarak birincilik ödülü kazandı. Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, "Tüm paydaşlarımızı kutluyorum" dedi.
Elektrik dağıtımı yaptığı sorumluluk alanı olan Samsun, Ordu, Çorum Amasya ve Sinop illerinde kültür, doğa, tarih, çevre, kadın emeği gibi 14 farklı sosyal sorumluluk projesi yürüten Çalık YEDAŞ, 'Enerjimizi hayata geçiriyoruz' başlığı altındaki konseptiyle ulusal ortaklarından oluşan jüri tarafından 'Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Birincilik Ödülü'ne layık görüldü. Çalık YEDAŞ, ödülü Türkiye'nin ilk 500'üne giren şirketlerini geride bırakarak aldı.
Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği/Corporate Responsibility Europe (CRE) 2012'nin en başarılı KSS projelerini belirledi. Türkiye’nin ilk 500’e giren şirketlerinin, 2011 – 2012 dönemi içerisinde, KSS’nin iş süreçlerine dâhil edilmesi konusunu nasıl şekillendirdikleri ve etkilerini 'çok yönlü' olarak değerlendiren Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği jürisi, aralarında Çalık YEDAŞ'ında bulunduğu Türkiye’den sadece 18 şirketin KSS uygulamasını “2012 KSS Pazaryeri’nde sergilenmeye davet etti. Çeşitli ülkelerden oluşturulan ulusal ortakların yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonunda, sorumluluk alanına giren 5 ilde kültür, doğa, tarih, çevre, kadın emeği gibi 14 farklı sosyal sorumluluk projesi yürüten Çalık YEDAŞ, 'Enerjimizi hayata geçiriyoruz' başlığı altındaki konseptiyle Corporate Responsibility Europe (CRE) jüri birincilik ödülünü kazandı. Çalık YEDAŞ'ı, ikincilik ödülüyle Doğan Organik, üçüncülük ödülüyle de Orta Anadolu takip etti. Jüri Özel Teşvik Ödülü ise Doğuş Otomotiv’e verildi.
 
TÜRKİYE'NİN İLK 500 ŞİRKETİNİ GERİDE BIRAKTI
Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen "İşletme 2023; Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri” Organizasyonu’nda, Türkiye’nin stratejik vizyonuna katkı sağlamak amacıyla hareket eden, topluma karşı sorumluluk hisseden şirketlerin uluslararası arenada örnek olacak projelerinin sergilenmesini amaçlıyor. Bu yıl Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, Romanya, Bulgaristan ve Ukrayna’dan da katılımcıların da yer aldığı organizasyona İran, 8 kişilik bir heyetle katıldı. Organizasyonda Türkiye’de önemli KSS projelerine imza atan kurum ve kuruluşların projeleri tanıtıldı.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, UNDP-Rotary KSS Komite Başkanı Tülin Seçen İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Başkanı Dr. Simona Marinescu, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Lee Sangkyu ve İsveç Dışişleri Bakanlığı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Büyükelçisi Bengt E. Johansson'un birer konuşma yaptığı organizasyona çok sayıda basın mensubu ve firma temsilcisi de katıldı. Uluslararası Jürinin birçok kriteri göz önüne alarak projeleri değerlendirdiğini açıklayan Türkiye KSS Derneği Genel Başkanı Serdar Dinler, Çalık YEDAŞ’ın 14 farklı projeyle bölgesinde çok önemli bir KSS örneği oluşturduğunu vurgulayarak, "Çalık YEDAŞ çok değerli projelerle bölgede hayatın hemen her alanına dokundu ve çok geniş bir paydaş ağını harekete geçirdi ve jürimizi çok etkiledi" dedi.
 
KARADENİZLİ USTALARA ALKIŞ VE ŞÜKRAN PLAKETİ
Çalık YEDAŞ'ın standında “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz” projesi kapsamında desteklenen beş ustadan biri olan Sinoplu bıçak yapım ustası Cengiz Özekes, oğluyla birlikte ziyaretçiler karşısında elde bıçak yapımını keyifli bir gösteriyle sundular. Organizasyon için Ordu’dan gelen İhsan Gürdal da ağaç üzerine işlediği hat sanatıyla yoğun ilgi gördü. Çalık YEDAŞ'ın, Anadolu'da adeta 'enerjiyi harekete geçiren' bir kıvılcım edasıyla öne çıktığı sosyal sorumluluk projeleri izleyenlerden büyük alkış alırken, her iki ustaya da KSS Derneği ve Uluslararası Rotary Bölge Vakfı tarafından özel şükran plaketi takdim edildi.
 
ÇALIK YEDAŞ YAŞAMIN HER ALANINA DOKUNUYOR
Samsun, Sinop, Ordu, Amasya ve Çorum’da elektrik dağıtımını üstlenen Çalık YEDAŞ, “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” ana başlıklı projeleriyle ile bölgeyi birçok alanda harekete geçirmeyi hedefliyor. Ekonomi alanında; Kadın Emeği Pazarı, Bölgesel Ekonomi Toplantıları, Enerji Danışmanları Yetişiyor ve İşin İyisi Sizden Enerjisi Bizden başlıklarıyla, Sosyal alanda; Enerjimizi Verimli Kullanalım, Enerjimi Doğru Kullanıyorum, Gençler Yeni İcat Çıkarıyor, Çalık YEDAŞ Enerji Tırı ve Müşteri İlişkileri Seminerleri, Çevresel alanda Kültürümüzü Aydınlatıyoruz, Dikkuyruk'u Koruyoruz, Tarihimizi Aydınlatıyoruz ve Çevremizi Aydınlatıyoruz, sorumluluk projelerini yürüten Çalık YEDAŞ, yılların birikimiyle bugüne taşınan, ancak günümüzün koşulları karşısında küçük atölyelerde yaşam savaşı veren el zanaatlarını yerel kültürü korumak adına da kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını destekliyor.
 
GENEL MÜDÜR TÜRKOĞLU: 'ENERJİMİZİ DOĞRU KULLANDIK'
'Tüm çalışma arkadaşlarımızı ve paydaşlarımızı kutluyorum" diyen Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Şirket olarak öncelikle çok iyi bir ekip oluşturduk. İşlerin çok iyi delege edildiği ve vizyoner bir bakış açısının hâkim olduğu bir liderlik anlayışla şirketimizi yönetiyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çalık’ın bizlere verdiği güven ve destekle hedefimize emin adımlarla giderken, yönümüzü Avrupa Mükemmellik Ödülüne çevirdik. Çalık YEDAŞ olarak örnek aldığımız Avrupa’nın en iyi dağıtım şirketlerinin kurumsal sosyal sorumluluk projelerini, beş yıllık bir sürece indirdik. Kurumsal sosyal sorumluluk projesi şunun için önemlidir. Bir kaç yıl sonra elektrik yatırımları ile kimse ilgilenmeyecek. İlgilendiği şey o bölgeye ne katkın olduğudur. Bölgemizle bütünleşmek adına kurumsal sosyal sorumluluk projelerini başlattık ve "Geçmişimizi günümüze taşıyan Sinoplu, Samsunlu, Çarşambalı bıçak, bakır, ahşap ve yumurta topuk ustalarını bularak 1 yıllık elektrik masraflarını karşılıyoruz. Onlara katkı veriyoruz. Samsun'da ayrıca bir Ar-Ge merkezi kuracağız. Çalık YEDAŞ hayatın her anında yer almaya devam edecek. Bu sonuç enerjimizi doğru kullandığımız açısından da çok önemlidir. Farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bizlere" dedi.