Çorum Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) okul tanıtım çalışmalarına başladı.

Çalışma kapsamında Buharaevler MTAL bünyesinde Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Güzellik ve Saç Bakımı alanları hakkında rehber öğretmenleri ve idari personeller ile toplantılar düzenlendi.

Yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Buharaevler MTAL Müdür Başyardımcısı Murat Ateş, ortaöğretim öğrencilerinin meslek liseleri hakkında bilinçlenmesi ve doğru tercih de bulunması temennisi ile yola çıktıklarını kaydederek, tanıtım çalışmalarının öncelikli olarak Ortaöğretim Rehber Öğretmenlerine ve İdari personeline yönelik düşünüldüğünü, bunun sebebinin öğrencileri doğru yönlendirme konusunda bilgileri aktarmak olduğunu söyledi.

Tanıtım çalışmaları devamında okulları da ziyaret edeceklerini, ayrıca öğrencileri velileri ile birlikte okullarına beklediklerini belirten Ateş, “İnsanlar yaşamlarının her aşamasında kendileriyle ilgili pek çok karar verir. Kararların isabetli olabilmesi için bireyin, çevre koşullarıyla ve kendisiyle ilgili doğru ve ayrıntılı bilgiye sahip olması gerekir. Meslek, kişinin sadece kendisinin değil, başkalarının da yararlanacağı ve karşılığında kazanç elde edeceği bir faaliyettir. Bu hizmet ve üretim faaliyetleri için meslekî eğitim gereklidir. Gençlerimiz, temel eğitimi bitirdikten sonra meslek veya eğitim alanını seçme durumu ile karşılaştıklarında kararsız kalmaktadırlar. Bu nedenle öğrenci ve velilerin eğitim alanlarıyla ilgili bilgiye sahip olmaları gerektiğini düşünerek yola çıktık. Gençlerinizin kendi ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun mesleği seçtiklerinde işinde başarılı, mutlu, yaratıcı ve üretici olabileceklerine inanıyoruz. Bu çalışmamızın amacı, önce sizleri, sizlerin aracılığı ile de gençlerimizi mesleki eğitim ve okulumuzda bulunan meslek alanları hakkında bilgilendirmektir.” dedi.