Okulları 30 Nisan’a kadar kapalı kalacak çocuklar, virüs tehdidine karşı aileleri ile birlikte evlerinde kalarak hastalığın kendilerine bulaşmasını engellemeye çalışıyor.

Uzaktan eğitim devam ederken, korona virüs tedbirleri kapmasında evde kalmak zorunda kalan ilköğretim öğrencileri için bir proje başlatıldı. Proje kapsamında çocukların yaptıkları gökkuşağı resmini evlerinin pencerelerine asması ile farklı pencerelerde gökkuşağı resimleri gören çocukların yalnız olmadıklarını hissettirmek amaçlanıyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü de okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alan çocuklarında evde kalması için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Çorum Bahçelievler İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Ali Tuna Kılınçarslan da evlerinde yaptığı gökkuşağını evlerinin camlarına asarak diğer yaşıtlarına örnek oluyor.

Ali Tuna, evlerinin camına astığı gökkuşağı resim ile evde kalanın sadece kendisi olmadığını ve yalnız olmadığını gösterirken, içinde bulunulan bu stresli durumu gökkuşağının birbirinden güzel renkleri ile renklendirip görenlere umut veriyor. Aynı zamanda gökkuşağının altına yazdığı "Evde kal", " Hayat eve sığar sevdiklerin için evde kal"  yazısı ile görenlere, evlerinde bulunmaları konusunda mesaj veriyor.