Kısa adı Eğitim-İş olan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Çorum İl Temsilcisi Duran İrdeli, AKP hükümetinin son günlerde birçok hizmet ve ürüne yaptığı zamları eleştirerek, “AKP Hükümeti, uçaklar ve lüks arabalar alarak saltanat sürmeyi düşünürken, bütçe açıklarını dikkate almazken yaptığı israfın bedelini, zorunlu tüketim maddelerine fahiş zamlar yaparak zaten geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşa yüklüyor, halkın boğazından geçen lokmayı daha da küçültüyor” dedi.
Eğitim-İş Çorum Temsilcisi Duran İrdeli, “Yanlış ekonomik politikalar sonucunda oluşan bütçe açıklarının faturasını yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan milyonlarca vatandaşın sırtına yüklemeye hakkınız yoktur!” diyerek hükümeti eleştirdi.
İrdeli'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Küresel sermayenin içine düştüğü ekonomik çıkmazın bir uzantısı olarak yürüttüğü bağımlı politikaların sonucunda, ülkenin ve halkın ihtiyacı olmayan alanlara bol keseden para harcayan AKP, bütçe açığı beklentilerin üzerinde gelince vergi artışları ve zamlar yoluyla vatandaşın cebine el attı.
Bütçe açığını kapatma telaşıyla art arda yapılan yüksek oranlı zamlarla, halkın ekmeği biraz daha küçülecek, yoksullar ordusu daha da büyüyecek, mevcut yoksullar daha da yoksullaşacak. Çünkü yapılan zamlar, ulaşım başta olmak üzere hizmet fiyatlarına ve temel tüketim maddelerinin tamamına yansıyarak, dalga dalga yayılacaktır. 
2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda yüzde 6’lık artışı reva gören AKP Hükümeti, son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 48.9, elektriğe ise yüzde 32.6 oranında zam yaptı. Benzinin litre fiyatı ise yılbaşından bu yana yüzde 14.55 arttı. Yani Hükümet, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı.
AKP Hükümeti, uçaklar ve lüks arabalar alarak saltanat sürmeyi düşünürken, bütçe açıklarını dikkate almazken yaptığı israfın bedelini, zorunlu tüketim maddelerine fahiş zamlar yaparak zaten geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşa yüklüyor, halkın boğazından geçen lokmayı daha da küçültüyor.
TÜİK’in verilerine göre, nüfusumuzun yüzde 18.08’i açlık sınırı altında yaşarken, Hükümet, Suriye konusunda izlediği yanlış politika nedeniyle milyonlarca dolar harcamaktadır. Suriye’ye yönelik yürütülen faaliyetlerin toplam maliyeti biran önce kamuoyuna açıklanmalıdır.
AKP hata yapıyor, savurganlığının bedelini de vatandaşın cüzdanından ödüyor. İktidara sesleniyoruz, artık “yanlış yönet, vatandaşa ödet” politikasına bir an önce son verin! Yanlış ekonomik politikalar sonucunda oluşan bütçe açıklarının faturasını yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan milyonlarca vatandaşın sırtına yüklemeye hakkınız yoktur!”