Okul Müdürü Musa Akış, “Kişiliğin temellerinin atıldığı zeka gelişiminin %60'ının tamamlandığı Bilişsel, duygusal, ahlaki, sosyal, psikomotor ve dil gelişimi evrelerinin çok iyi değerlendirilmesi gereken bu dönemde verilecek eğitimin kaliteli,sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek açısından oldukça önemlidir” dedi.

Akış, “Projemizde ev sahibi ortaklarımızla gerçekleştirilecek çocuklarda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanımızdan 6'şar örenci katılacaktır. Her akışımızda da katılımcılara refakat etmesi için birer öğretmen görevlendirilecektir. Toplam 18 öğrenci ve 3 refakatçı öğretmenimiz Sibel Uz, Gülbanu Kuşcu, Ayten Çoban görevlendirilmiştir. 2 hafta sürecek olan hareketlilik sürecinde katılımcı öğrencilerimize yönelik ev sahibi kurumlarda okul öncesi dönem eğitiminde kullanılan oyun etkinlikleri, müzik etkinlikleri,drama etkinlikleri,fen ve matematik etkinlikleri gibi etkili öğrenme yöntemleri üzerine uygulamalar yapılacaktır. Projemiz, katılımcı öğrencilerimizin okul ortamında teorik olarak veya pratik uygulamalar ile edindikleri bilgi ve becerileri Avrupa'da modern ve donanımlı okullarda pekiştirip geliştirmelerini sağlayacaktır '' açıklamalarında bulundu.

Proje sorumlusu Murat Uçar ise '' Çocuk Gelişimi Eğitimi öğrencilerinin bu proje sayesinde girişimcilik ruhlarını ve özgüven duygularını geliştireceğini, kültürler arası etkileşimle yaşam deneyimlerine katkıda bulunacağını'' söyledi.