Bugün gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı nedeniyle belirli saatler aralığında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

Çorum genelinde 140 ortaokuldaki 663 salonda yapılan sınava 9 bin 543 öğrenci katıldı. 2 bin 96 öğretmen ve 524 personelde sınavda görev aldı.

Çorum'da sınava girecek öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına göre içeri alındı. Sınavların yapılacağı okulların bahçesine öğrenci ve görevli haricindeki kişilerin girmesine izin verilmedi.

Sınav için öğrenciler sabahın erken saatlerinde, sınava girecekleri okulların önünde beklemeye başladı. Ardından maske kontrolü ile sosyal mesafe kuralarına uygun olarak teker teker sınıflara alındılar.

Çocuklarıyla birlikte okullara akın eden veliler okul bahçesi dışında, sınav boyunca yanlarında getirdikleri Kur’an-ı Kerim okuyarak çocuklarının başarılı olması için dua ettiler.

Okul dışında bekleyen velilere sık sık sosyal mesafe uyarısı yapıldı, velilerin genelde maske taktıkları görüldü. Binlerce öğrencinin istediği liseye girmek için ter döktüğü sınavın ilk oturumu 09.30’da başladı.

09.00’da başlamış olan sokağa çıkma kısıtlaması 15.00’te sona erecek.