Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme” işbirliği protokolü kapsamında “Okulum Temiz” belgesine başvuran ve belge almaya hak kazanan okullar için belge töreni düzenlendi.

Buna göre Çorum’da Merkez Nenehatun Anaokulu, Merkez Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Merkez İsmail Kakaç İlkokulu ile Alaca Mehmet Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi belge almaya hak kazandı.

Eğitim kurumlarının uzman denetim personeli aracılığıyla pandemiye yönelik yayınlanan kılavuzda belirlenen şartlara uygun denetlenerek yapılan değerlendirmeler sonucu okulların belge almaya hak kazandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Belge alan eğitim kurumlarının kalite standartlarını sürdürmeleri için gereken izleme ve rehberlik çalışmaları sürdürülecektir. Saha çalışmaları tamamlanan ve belge almaya hak kazanan 5 okulumuza belgelerini teslim ediyoruz. Amacımız çocuklarımıza güvenilir ve temizlik bakımında en iyi ortamları hazırlamak. Bu amaca ortak olarak, Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazanan okul müdürlerimize, okullarımızın tüm personeline Covid-19 ile mücadelede bilinç yerleşmesinde öncülük ettikleri için teşekkür eder, başarıların devamını dilerim” dedi.