Sarı, Kalkınmanın kaynağı olan bilim ve teknoloji eğitimin eseridir. İnsan kaynaklarının niteliğini artıran ülkeler sermaye ve üretim rekabetinde öne çıkmışlardır. Bilgiye sahip olan ve geliştiren ülkeler kalkınıp zenginleşmiş, diğerleri ise bilginin ürettiği ürünlerin pazarı olarak kalmışlardır. Geldiğimiz noktada bilgi üretmek, geliştirmek, analiz etmek ve üretime dönüştürmek kalkınmanın temelini oluşturmaktadır” dedi.

“Günümüzde bilginin ekonomilere sağladığı katma değer ağır sanayi üretiminin önüne geçmiştir. Sadece bir sosyal medya uygulamasının ekonomik değerinin Borsa İstanbul’un piyasa değeri açısından en değerli 20 şirketini geride bıraktığını düşündüğümüzde bilgi ve bilgiye dayalı teknolojik yatırımının ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır” diye Yakup Sarı, “ Bütün bunları göz önüne aldığımızda yeni yüz yılda ülkemizin hedeflerini yakalayabilmemiz için bilgi kaynaklarımızı güçlendirmeli, araştırma, geliştirme çalışmalarına önem vermeliyiz. Bunun yolu da eğitimden geçmektedir. Bu gerçekten hareket eden devletimiz son yıllarda bütçenin en büyük payını eğitim yatırımlarına ayırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon belgesi kapsamında hazırladığımız, 2019-2023 Stratejik Planımızın gayesi ilimizdeki bütün paydaşlarımızı, temelini eğitim politikalarımızın oluşturacağı milli hedeflere yönlendirmektir. Erken çocukluk döneminden başlayarak bireyin temel yaşam becerilerini, birlikte yaşama kültürünü, bilgiye ulaşma, bilgiyi üretme ve kullanma becerilerini geliştirerek temel eğitim, orta öğretim süreçlerinde ilgi ve yeteneklerini keşfedip, geliştirerek mutlu bir birey olması öncelikli hedefimizdir” açıklamalarında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Kişilik gelişimini sürekli öğrenerek geliştiren her bir insanımızın sadece ekonomik kalkınmamıza değil, kültürel ve sosyal alanda da ülkemizin milli hedeflerine ulaşmasında katkısı olacaktır. 2019-2023 Stratejik planımız ilimizdeki eğitim hedeflerinin, bakanlığımızın 2023 Vizyon belgesi paralelinde milli hedeflerimize ulaşma yolundaki kısa vadeli ödevlerimizi içermektedir. Büyük bir sorumluluk duygusuyla ödevimizi eksiksiz yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Stratejik planımızın Çorum ilimizdeki bütün birimlerimize, çalışma arkadaşlarımıza, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte bütün paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.