Prof.Dr. Tayfun Yıldırım’ın sunum yaptığı ve Hitit Ensamble Konseri’nin sunulduğu açılış programının ardından, Heykeltıraş hemşehrimiz Hüsna Dişbudak’ın küratörlüğünde çok sayıda sanatçının katılımıyla düzenlenen Anthasum Hitit Bahar Bayramı Plastik Sanatlar Sergisi açıldı. Program çerçevesinde, atölye çalışmaları bugün de devam edecek.

2. Dünya Hitit Günü açılışına, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, önceki Çorum Valilerinden, emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Emekli Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi Saffet Arıkan Bedük, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve İstanbul’dan Çorumlu sanatçı Cemal Kurtoğlu başta olmak üzere seçkin davetliler ve Çorumlular katıldı.

Daha sonra 2.Dünya Hitit Günü etkinlikleri kapsamındaki programı Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Zeki Gül ziyaret ederek incelemelerde bulundu.