Çorum’da 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Çölyak hastalığına dikkat çekildi

Çorum Çölyak Derneği, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü programı kapsamında Çorum Belediyesi Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Programa, Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Çölyak Derneği yöneticileri, üyeleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir yaptı. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutlayan Demir, Çölyaklıların hayatlarındaki zorlukları gidermek için çalıştıklarını belirterek, “Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’ın verdiği müjdeli habere uygun şekilde Çorum Belediyesi Engelsiz Cafe’de glutensiz menü çalışmalarına katkı veriyoruz. Üyelerimizin Engelsiz Cafe’de yemek yiyebileceği bir ortamı sabırsızlıkla bekliyoruz. Destekleri için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çölyak denildiğinde, çölyaklı ailelerin dışındaki birçok kişi glutensiz beslenmeyi uygulamanın çok zor olduğunu düşünüyor. Çeşitli toplantılar ve projeler ile geniş kitleleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunduğumuz son projemiz ”Glutensiz Hayat Ustalarla Buluşuyor” ile lokanta, kafe, otel ve yurt gibi yerlerdeki şef, aşçı veya diyetisyen gibi kişileri bilgilendirmeyi planlıyoruz. Bu proje ile birlikte toplumla iç içe olarak glutensiz yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Tüm katılımcıların mübarek Ramazan Bayramı ve Anneler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Programda çölyaklı çocuklar, müzikler eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi.

Anneler Günü olması nedeniyle de çocuklara annelerine vermek üzere hediyeler verildi.

Ayrıca Vali Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi’ye çölyaklı çocuklar çiçek armağan ederek Anneler Günü’nü kutladı.

Etkinlik, glutensiz kokteylin ardından sona erdi.