Çay saatleriniz için yeni bir lezzet arayışında mısınız? Soslu börek, hem lezzetli hem de pratik bir seçenek. İşte adım adım bu enfes tarif!

Eğer çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, soslu börek tam size göre. Bu kolay tarif ile çay saatlerinizi renklendirin.

Mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için soslu börek tarifi, hem kolay hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte mutfakta usta olmanızı sağlayacak adımlar!

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Soslu börek tarifiyle, çay saatleriniz artık daha özel ve lezzetli geçecek. Bu pratik ve lezzetli tarif, hem sizin hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Hazırlaması kolay olan bu börek, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve herkesin favorisi olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem lezzeti deneyimleyin. Afiyet olsun!