Kargı Atatürk İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencileri, e twinning projesi kapsamında sürdürdükleri, ‘’Dönüşüm Avcıları’’ adlı projenin Mart ve Nisan ayı etkinliklerini devam ettiriyorlar.
Mart ayında mavi kapaklardan yaptıkları ürünlerle geri dönüşüm ürünlerinin görsellik açısından olduğu kadar, günlük hayatta da kullanılabilecek ürünler elde edilebileceğini gösteren öğrenciler, Nisan ayında da kağıt ve rulo kağıtlarla yapılan ürünlerle renk renk tablolar, görseller ve oyuncaklar ürettiler.

‘PROJE BİTECEK AMA KAZANIMLAR BİTMEYECEK’

Proje öğretmeni Emre Bıyık konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Projenin Mayıs ayında biteceğini ama projeden kazanılan kazanımların çok kalıcı olacağını,  bu proje ile geri dönüştürülebilir malzemelerle neler yapılabileceğini çocuklar yaparak, yaşayarak öğrendiler. Hem kendilerinde hem ailelerinde büyük farkındalıklar oluştu. Hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan bu proje ile herkes kendi payına düşeni aldı. Bu proje ile artık çevremiz plastik ürünlerden kurtarılmış oldu. Çevremiz daha temiz, hava daha temiz, toprağımız daha verimli “ dedi.