Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İskilip Ziraat Odasınca hazırlanan ve  proje bütçesi 6 milyon TL olan ek bütçeyle birlikte 9 milyon TL olacağı tahmin edilen, dondurarak sebze, meyve kurutma projesi DOKAP tarafından kabul edildi.

İskilip Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yerildi:

“Projenin hayata geçmesi ile birlikte, çiftçilere taze olarak hasat ettikleri meyve ve sebzelerini dondurarak kurutmak suretiyle, sağlıklı ve güvenilir gıda koşullarında üretilen, hiçbir besin kaybına uğramayan ürünlerini, daha kolay ve daha iyi fiyatlara pazarlama imkânına kavuşacak. Mevsiminde bol miktarda üretilen meyve ve sebzeler, tesiste kurutma işlemlerinden geçtikten sonra raf ömrü uzun, lezzet ve aromasını kaybetmemiş, kaliteli ürün halini almış olacak olup, kış aylarında da tüketilecek, İlçe ekonomisine katkı sağlamış olacak.

Bu projeyle elde edilecek olan meyve tozu ve protein tozu gibi yan ürünlerde olacaktır. Bu sayede yöredeki ürünler en ufak parçasına kadar değerlenmiş olacak ve yöreye ciddi katma değer sağlanacaktır.

İskilip Ziraat Odasınca, tesisin kurulumun gerçekleşmesi ile birlikte yapılacak üretimin, baştan sona kadar Gıda Mühendisi kontrollerinde gerçekleştirileceğini tesiste çalışmak üzere 5 kadın işçinin de istihdam edileceği müjdesi de verildi.”