Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre Dolar endeksi dün 108.6 seviyesinin üzerinde 20 yılın zirvesinde hareket ederken dolar/TL ise bugün 17.51 lirayı geçti. Dolar/TL'de böylece bu yılki yükseliş yüzde 30,5'i aşarken temmuz boyunca artış yüzde 5'e yaklaştı.

Teknik analizlerde dolar/TL’de kritik nokta olarak işaret edilen 17.5 lira seviyesinin uzun süre üzerinde kalınması durumunda uzmanlar Aralık 2021’de görülen seviyelerin tekrar gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Kurda yılın zirvesinin ardından gözler pazartesi ekonomi yönetiminin alabileceği önlemlere ve perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi.

Bu hafta toplanacak PPK’da ise analistler yüzde 14 seviyesindeki politika faizinde değişiklik beklemiyor.

Analistler, hem siyasi kanattan yapılan açıklamalar hem de Merkez Bankası’nın geçmiş PPK metinleri göz önüne alındığında politika faizinde değişiklik yapılmayacağını desteklediğini belirtirken karar metninde de çok büyük bir fark öngörmüyor.

Önceki aylardaki PPK metinlerinde olduğu gibi analistler genele yayılan enflasyon ve liralaşma politikasının vurgulanmasını bekliyor.

Öte yandan dün 0,9998 ile 2002 yılından bu yana en düşük seviyesini gören Euro/dolar paritesi bugün 1 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor. Euro/TL 17.55'i görmesinin ardından 17.52 seviyelerinde.