Projenin pandemi nedeniyle durdurulduğuna ve azalan vakalar nedeniyle tekrar başladığına değinen Dr. Öğr. Üyesi Zafer Doğru tarafından proje kapsamında dağcılık kulübü üyelerine teorik bilgiler verildi.

Teorik bilgilerin ardından Çorum ili sınırları içerisinde biri gönüllülük faaliyeti olmak üzere kolaydan zora doğru Projenin ana etkinliği olan 3000 metre üzerinde bir zirve tırmanışına hazırlayıcı günübirlik yürüyüşler yapıldı.

Projenin ana etkinliği olarak mevsim şartlarının elverişli hale gelmesi beklendi ve öğrenilen teorik bilgilerin uygulamalarını yapmak üzere en uygun yerlerden birisi olan orta Toroslar bölgesi seçildi.

Birçok zirve tırmanışının ve kaya tırmanışının yapılabileceği ve çeşitli zorluk derecelerinde rotaların olduğu yerlere ulaşımın en uygun olduğu yerlerden birisi olan Niğde, Çamardı Demirkazık Köyünde bulunan TDF Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evin kamp alanında kamp kurarak faaliyetleri gerçekleştirmek için gerekli hazırlıkları yapan ekip için üç gün üç faaliyet belirlendi.

Proje kapsamında öğrenciler, 1- Dağevi – Dipsizgöl yürüyüşü, 2- Cımbar vadisinde kaya tırmanışı ve 3- Emler Zirvesi tırmanışı. Tüm hazırlıklarını yapan ekip 11.06.2022 00:30’da Çorum’dan yola çıkacak ve anılan faaliyetleri gerçekleştirecek. Gençlik Projeleri Destek programı çerçevesinde Hitit Üniversitesi Dağcılık Kulübü ilk ciddi dağcılık faaliyetini 17 kulüp üyesi öğrenci ve bir akademik danışmandan oluşan 18 kişilik ekip ile gerçekleştirecek.

Kulüp Başkanı Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Baran Faruk Öksüzoğlu, üniversite tarihinde bir ilke imza atacakları için çok mutlu olduğunu, Çorum’da dağcılık sporunun Türkiye Dağcılık Federasyonu standartlarında yapılabileceğini kamuoyuna göstermek ve Çorum’da dağcılık sporu tescilli iki kulüpten birisi olan Hitit Dağcılık Kulübü (HİDAK) ile birlikte ülkemizin en yüksek zirvelerini tırmanmayı hayal ettiklerini dile getirdi.