Dodurga Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘’Suya Hayallerimi Çiziyorum Projesi’’ Alpagut Ortaokulu ve Tutuş İlkokulunda gerçekleştirildi.

‘’Suya Hayallerimi çiziyorum’’ projesinin son köy etkinliği Alpagut Ortaokulu ve Tutuş ilkokulunda gerçekleştirildi. Projeye ilçe Kaymakamı Abdulkadir Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal , Şube Müdürü Vehbi Gümüş öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık,ta ebru çalışması yaparak ; geleneksel Türk ebru sanatının zevkli olduğu kadar özgüven ve sanatsal mucitliği geliştirdiğini söyledi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, çocuklarımız için fizik kadar müziğin, matematik kadar beden eğitiminin, bir diğer ders kadar görsel sanatların önemi vardır. Geleneksel ebru sanatımızın öğrenciye okulu sevdirme veli ve çevreyle okul dayanışmasını sağlamada etken olması için bu projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Görsel Sanatlar öğretmeni Tülay Gönüllü ve öğretmen Gülay Şireci öğrencilerle ebru çalışması yaptılar. Velilerde çalışmaya katıldı. Geleneksel Türk ebru sanatı öğrenci ve velilere tanıtıldı.