Dodurga’ya Elektrik Elektronik, Tasarım ve Stem Eğitimi Laboratuvarı Kuruluyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 teklif çağrısı mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında desteklenen ‘’Nitelikli Yetiştir, İstihdamı Geliştir’’ başlıklı projenin imzaları atıldı.Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunan bütçesi 242.395,01TL olan projenin uygulama sözleşmesi imza töreni valilik toplantı salonunda yapıldı.

İmza törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Proje Koordinatörü Mustafa Çınar, Dodurga Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Proje Sahibi Recep Çolak katıldı.

Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, “Arkadaşlarımız güzel işler ortaya koyuyor, bizlere onları desteklemek ve motive etmek düşüyor” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise Dodurga İlçesi’nin her alanda hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini, Dodurga adına yapılan her türlü çalışmanın Dodurga Belediye Başkanlığı olarak yanında olduklarını, bunun gibi müjdeli haberlerin yolda olduğunu devamının geleceğini belirterek, “Her şey, hep birlikte, biz olarak, tek vücut Dodurga’mız için” açıklamalarında bulundu.

Proje Koordinatörü Mustafa Çınar ise, “ Proje kapsamında ilçemize bir adet elektrik elektronik tasarım ve stem eğitimi laboratuvarı kurulacağını,Bölgedeki mesleki eğitim koşullarının geliştirilerek kalitenin artırılacağını, bölgede mesleki eğitim veren kurumlarla iş dünyası arasında işbirliğinin artırılacağını, bilgi ve tecrübesi yüksek kalifiye eleman yetiştirileceğini, yenilikçi üretim metotlarına uygun mesleki eğitim alt yapısının oluşturulacağını, iş ve istihdam olanaklarının artacağını, bu sayede bölgenin sosyo ekonomik gelişmişlik seviyesine katkı sunacağını belirtti. Proje süresi 12 ay olduğu ve , 2020 yılı sonunda tamamlanması planlandığı belirtildi.