Kolonya tüketiminin yoğun bir şekilde arttığı bu günlerde Dodurga Belediyesi de bu alanla önemli bir hamle yaptı.

İlçenin kalkınması için gecesini gündüzüne katarak yoğun tempoda çalışan Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın girişimci ruhuyla bir yenilik daha hayata geçirildi.

Dodurga Belediyesi, Dodurga Bölgesinde yetişen ve ilaç, kozmetik, boya gibi birçok alanda da kullanılmasının yanı sıra erozyonu da önleyen Kapari Çiçeği’nden kolonya üretildi.

80 derecelik jel kolonya ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kolonyanın, Türk kültürünün olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirtti. Bu ferahlatıcı hoş kokuyu, uzun yıllardır bayramlarda ya da normal zamanlarda evlere gelen misafirlere ikram edildiğini belirten Başkan Aydın, son günlerde de koronavirüs salgınına karşı kolonya tüketiminin arttığına dikkat çekti.

Dodurga bölgesinde yetişen ve çok faydası olan Kapari Çiçeği’nden kolonya üretimi konusunda bir çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Aydın, çalışmaların sona geldiğini ifade ederek, etkileyici, kalıcı, birleştirici, zindelik, ferahlık ve mutluluk veren bir kokuya sahip Kapari Çiçeği Kolonya’nın üretildiğini kaydetti.

Kapari Çiçeği Kolonyası’nın seri üretiminin planlandığını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Dodurga’nın hem tanıtımı, hem de ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.