Çorum genelinde özellikle ilçelerde Türk Telekom, abonelerini mağdur etmeye devam ediyor.Mağdur vatandaşlar aylardır küçük bir sorunu çözemeyen değil, görevini layığı ile yapan yetkililere ihtiyaç olduğunu kaydederken uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrenciler, Türk Telekom’un duyarsız davranışından dolayı eğitimde aksama yaşıyor.

“NE İNTERNET ALABİLİYORLAR NEDE ABONE OLABİLİYORLAR”

Konu hakkında bilgiler veren Fatih Mahallesi Muhtarı Nihat Güler, mahallelerinde yaşanan problemin çözümü için defalarca Türk Telekom'a başvuruda bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, çocukların eğitim alabilmeleri için bir an önce bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Fatih Mahallesi ve İncirlik Sokak, Yüzevler mevkii başta olmak üzere sokakların uzun süredir internet hizmeti alamadığını bununla birlikte karşılarında bir muhatapta bulamadıklarını dile getiren Muhtar Güler, “Yetkililerin bu soruna el atması gerekiyor. Çocuklar eğitim almak için EBA TV’ye bağlanamıyor. Ama onların umurunda bile değil. Telekom’a ait direkler ve bu direklerdeki kutularda arızalı. Vatandaşlar ne internet alabiliyor ne de abone olabiliyorlar” dedi.

“ÇOCUKLAR EĞİTİM ALAMIYOR”

Türk Telekom abonesi olmalarına rağmen uzun süredir internete bağlanamamaktan ve çocuklarının eğitim alamamasından şikayetçi olan vatandaşlar ise sorunun çözümü için başta Çorum Valisi Mustafa Çiftçi olmak üzere ne Türk Telekom İl Müdürü Veysel Akçıl'a ve de bu sorunu paylaşıp çözüm bulabilecek diğer yetkililere ulaşamamaktan yakındı.

Türk Telekom'a bildirmelerine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını kaydeden vatandaşlar,Türk Telekom'un, kırılan direklerin ve kopan kabloların tamir edilmesi için 3 aydır herhangi bir çalışma başlatmadığını dile getirdi.

Vatandaşlar konuya ilişkin olarak, “Başvuru yapmadığımız yer kalmadı. Türk Telekom'u aradığımızda ya personel eksikliği bahane ediliyor. Ya koronavirüs sebebi ile elemanları karantinada oluyor, ya plan proje için sıraya alındığı söyleniyor. Ama 3 aydır bir kişi dahi gelip buradaki sorun ne demiyor. Belediye Başkanımız Mustafa Aydın ilgileniyor. Fakat Türk Telekom’dan yine haber yok. Çocukların eğitim alması her şey den önemli çocuklarımız eğitim alamıyor” ifadelerine yer verdiler.

“SÜREÇ DAHA DA ZORLAŞTIRILIYOR”

İnternet sorununun çözüme ulaşması için çalışmalar yapan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise, Biz bu ilçenin akan suyundan elektriğine, taşına ve toprağına kadar her şeyden sorumluyuz. İnternet sorunu hakkında da sorunun çözümü noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Ama Türk Telekom yetkililerinin bahaneleri ve duyarsız davranışlarından dolayı vatandaşımız hizmet alamıyor. Çocuklarımız eğitimden mahrum bırakılıyor. Zaten zor geçen bu süreç daha da zorlaştırılıyor. Türk Telekom yetkililerine sesleniyorum. Bir an önce bu sorunu çözün. 2021 yılında bu gibi durumların gündeme getirilmesi bile Türk Telekom için hoş bir durum değil” açıklamalarında bulundu.