Milletvekili Köse, Maden Teknik Arama Müdürlüğü ekiplerinin ihale ile yaptıkları rezervi araştırmasının köy ve çevre halkını huzursuz ettiğini belirterek, ""Doğaya, insan sağlığına, toprağa kesinlikle zarar verilmemesi konusunu yakından takip edeceklerini söyleyerek Yurtaşlarımızın zarar göreceği her şeyin karşısında olduk olmayada devam edeceğiz" dedi. Bölge halkının her zaman olduğu gibi yine yanında olacalkarını ifade eden Çorum Milletvekili Köse, muhtar Ali Üremiş ve köy sakinlerinden bilgi aldı. Mehmetdede Tekke köyü Muhtarı  Ali Üremiş, "tonlarca maden çıksa dahi, bir canımıza zarar gelmesine izin vermeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" şeklinde konuştu.
Bilindiği üzere MTA Müdürlüğü ihale ile, Dodurga İlçesi’nin Mehmetdede Tekke Köyü’nde sondaj çalışması yaparak rezervi araştırması yaptırıyor. Araştırma sonucu bölgede altın, gümüş, antimon, bakır ve molibden madenlerinin araması yapılarak, rezervi olup olmadığı tespit edilecek.
Köy halkı ise sondaj çalışmalarından sonra köye tesis kurulabileceğini, böylelikle tarım ve meyvecilik üretiminin sekteye uğrayacağını, tarım yapılabilecek arazinin azalacağını belirterek çalışmalardan rahatsız olmakta. Eğer altın madenine rastlanırsa siyanürle çalışma yapılacağını ileri süren Üremiş, köy halkı, hayatlarının tehlikeye atılacağı endişesi yaşadıklarını belirterek, Milletvekili Köse ve il genel Meclis üyesi Atalay'a teşekkür etti.