Dodurga Kaymakamlığı 2023 yılına 23 Proje ile girmeye hazıranıyor.

Hayalleri sınır tanımayan çocuklarıyla, enerji dolu gençleriyle, üreten kadınlarıyla, çalışkan erkekleriyle, Dodurga Hazır diyen Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, 2023'e 23 proje ile merhaba diyeceklerini söyledi. Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık; "Cumhuriyet meşalesini 100. yılına taşımaya hazırlanan, kararlı ve hızlı değişen, gelişen, her an daha da güçlenen ülkemizin 2023 vizyonu ışığında hazırladığımız; eğitimden tarıma, kültür miraslarımızdan değerlerimize, değerlilerimize dokunmayı hedefleyen 23 alt projenin bir araya gelmesiyle "2023'e Doğru 23 Proje" oluştu.

Hedefimiz; birlik, beraberlik ve paylaşımı temel aldığımız bu projelerle, eğitimde daha sağlam adımlarla başarıya hedefleyen gençler, ne istediğini bilen nesiller, doğru yöntemlerle güçlenen tarım anlayışını prensip edinen çiftçiler, bağımlılıklarla mücadele etmede başarılı bireyler yetiştirmek. Projemizin hedeflerine uygun olarak ilçemizdeki tüm kurumların aktif şekilde rol almasına ve yararlanıcıların yalnız ilçemiz merkeziyle sınırlı kalmayıp tüm köylerimizi de içine almasına özen gösterdik. "Hayalleri sınır tanımayan çocuklarıyla, enerji dolu gençleriyle, üreten kadınlarıyla, çalışkan erkekleriyle, Dodurga Hazır! Ya siz?" sloganıyla yola çıktığımız projemizin, Dodurga ilçemizin gücüne güç katacağına olan inancımla; çalışmalarından ve çabalarından ötürü Dodurga Kaymakamlığı Proje Geliştirme ve Uygulama Ekibi üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Dodurga Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "2023'e doğru 23 proje" öncüsü Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık başkanlığında proje ekibi oluşturuldu. Ekipte İlçe Koordinatörü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pelin Pehlivan, Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Tufan Gündem, Ekip Üyeleri, Mustafa Kemal ilkokul Müdür Yardımcısı Eren Köylü, Görsel Sanatlar Öğretmeni Emel Akça ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personeli Edeviye Bekleviç yer alıyor. Projenin detayları hakkında bilgiler veren Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, şunları ifade etti:

BURASI BENİM EVİM

"Burası Benim Evim" Dodurga İmam Hatıp Anadolu Lisesi'ne bağlı bulunan pansiyondaki öğrencilerin akşam saatlerini eğlenceli ve verimli geçirmeleri adına düzenlenmiş bir projeden oluşmaktadır.

TOPRAĞIMA DÜŞEN DAMLALAR

"Toprağıma Düşen Damlalar" Dodurga merkez ve köylerinde bulunan tarım alanlarında damla sulama sisteminin yaygınlaştırılması adına düzenlenmiş bir projedir.

PATLAYAN ŞEKERİM VİZYONDA

"Patlayan Şekerim Vizyonda" İlçede yaşayan çocuklara ve gençlere yönelik sinema izleyecekleri ortamı hazırlamak ve onlara sinemayı sevdirmek amaçlı hazırlanmış projedir.

ATIKLARIM SANAT OLSUN

"Atıklarım Sanat Olsun" Çeşitli atık malzemelerden geri dönüşüm oluşturarak birbirinden güzel tasarımları ile israfı önleyerek yenilikler elde etmenin keşfi amaçlı hazrlanmış bir projedir.

MESLEĞİMİ SEÇİYORUM

"Mesleğimi Seçiyorum" Dodurga okullarında eğitim ve öğretime devam eden 12. sınıf öğrencilerinin mülki idari amir ve kurum amirleri yanında bir gün geçirerek mesleklerin tanıtımının sağlanması amaçlı hazırlanmış projedir.

SESSİZLİĞİME ORTAK OLUR MUSUN?

"Sessizliğime Ortak Olur Musun? İşitme yetersizliği yaşayan bireylerin devlet dairelerinde ve okullarda kendilerini anlayabilecek kişilerin bulunması için her kurum ve okuldan en az bir personelin Türk İşaret Dili kursuna katılımının sağlanması adına hazırlanan projedir.

Dodurga Kaymakamlığı tarafından hazırlanmış olan 23 projenin tamamı gönüllülük esasına dayanarak hazırlanmasından dolayı hiçbir şekilde maddi giderin olmadığı aksine manevi değerler taşıyan özellikleri ile hazırlanmış olması ayrıca takdir toplamakta. En kısa zamanda yapılması planlanan projeler şu şekilde;

DODURGA ZENGİNLİKLERİNİ TANITIYOR

"Dodurga Zenginliklerini Tanıtıyor" İlçede üretimi yapılan yöreye özgü sebze ve meyve gibi ürünlerin tanıtılması amaçlı hazırlanan bir projedir.

YAK BAĞIMLILIKLARI

"Yak Bağımlılıkları" Sigara bağımlılığı ile mücadele kapsamında ilçe merkez ve köylerinde kurs düzenlenmesi amaçlı projelerden biridir.

BEN BAĞIMLI DEĞİLİM

"Ben Bağımlı Değilim" Alkol bağımlılığı ile mücadele kapsamında ilçe merkez ve köylerinde kurs düzenlenmesi amaçlı projelerden bir diğeridir.

AT(T)IKLARIMIZLA BAHÇEMİ GÖRMELİSN

"At(t)ıklarımızla Bahçemi Görmelisin" Çevresel atıklar ile görsel alanları yaratılması keşfi ile haırlanmış projeden bir diğeridir.

BANA KİTAP OKUR MUSUN?

"Bana Kitap Okur Musun?" Dodurga protokolü ile kurum amir ve müdürlerinin ilçenin ilkokullarında öğrencilerin derslerine katılarak onlara kitap okuması amaçlı projedir.

KUŞLAR KONSUN AVUÇLARIMA

"Kuşlar Konsun Avuçlarıma" Dodurga merkez ve höylerinde bulunan okulların tamamıda öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin kuşlar için hazırladıkları yemlerin yerleşim yerlerinin farklı bölümlerinde bulunan ağaçlara asılması ile alakalı projedir.

DAĞLARIMDA KEÇİLER DOLAŞSIN

"Dağlarımda Keçiler Dolaşsın" lçede keç yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak, daha bilinçli üretim için eğitim vermek, ilerleyen süreçte halkımız içim geçim kaynağı olabilcek bir alan oluşturabilmek amaçlı projedir.

SEN ÖZELSİN

"Sen Özelsin" Dodurga'da yaşayan insanüstü çaba gösteren kahramanları hanelerinde ziyaret ederek onların özel olduklarını hissettirmek en önemli projelerden bir diğeridir.

GÖNÜLLERE MİSAFİR OLMAYA GELDİK

"Gönüllere Misafir Olmaya Geldik" İlçede ikamet eden yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ev ziyaretleri yapılarak kişisel bakımlarının gerçekleştirilmesi amaçlanarak düzenlenmiş projedir.

TOPRAĞIM ARTIK DAHA GÜÇLÜ

"Toprağım Artık Daha Güçlü" Organik madde oranı düşük olan tarım yapılan ilçe topraklarının leonardit kaynaklı hümik asit ile organik madde miktarını artırmak, daha verimli ve sürdürülebilir bitkisel üretim yapmak amaçlı projedir.

ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAKSIZ TARIMLA TANIŞIYOR

"Çiftçilerimiz Topraksız Tarımla Tanışıyor" Topraksız tarım ile üretim yöntemlerinin ilçede tanıtılması ve yaygınlaştırılması için hazırlanmış projedir.

GELECEĞİM EMNİYETTE

"Geleceğim Emniyette" Dodurga ilçesindeki ilkokul öğrencileri tarafından resmi kurumlarda trafikte emniyet kemerine dikkat çekmek için etkinlikler düzenlenmesi yönünde hazırlanmış bir diğer projedir.

23 PROJE İÇİN 23 FİDAN

"23 Proje İçin 23 Proje" 23 Proje için Mustafa Kemal ilkokulu bahçesine 23 adet meyve fidanı dikilmesi amaçlanan projedir.

DİKKAT KENE

"Dikkat Kene" Bölgelerde yaşanan kene vakalarına karşı ilçede yaşayan vatandaşların bilgilendirilmesi hedeflenen projedir.

BİR TATLI HUZUR ALMAYA GELDİM

"Bir Tatlı Huzur Almaya Geldim" İlçede Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi dinlentisi yapılması amaçlanan projedir.

BENİM GÖNLÜMDE BENİM SANATIM

"Benim Gönlümde Benim Sanatım" İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin 'Atıklarım Sanat Olsun' projesinde yaptığı eserlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında sunum etkinlikleri düzenlenmesi hedeflenen projedir.

ADIM ADIM SAĞLIĞA

"Adım Adım Sağlığa" 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ençlik ve Spor Bayramı haftasında sağlıklı yaşam için yürüyüş düzenlenmesi amaçlı bir projedir."