Çorum İl Genel Meclisi üyeleri Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’yı liyakatsizlik ve devleti zarara uğrattığı gerekçeleriyle görevden alınmasını talep etti.

TIBBİ AROMATİK FİDE ÜRETİM TESİSİ ORHAN SARI’NIN BAŞINI YAKTI

Çorum İl Genel Meclisi üyeleri ile Orhan Sarı arasında ki gerilim sürmeye devam ediyor. Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan bölgenin ilk ve en büyük Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi, Çorum Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın isteği ve büyük kar elde edilecek açıklamaları ile Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne devir edilmişti.
Orhan Sarı’nın Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi ile yılda 1 Milyon TL kar elde edileceğini açıklamasına rağmen, tesis geçen bir yılın ardından zarar etti.
Çorum İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve gelir elde edilmek üzere, profesyonel teknik ve ekipmanlarla fide üretimi yapılmak ve çiftçilere satmak amacıyla kurulan ve Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne verilen Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisinin Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın yaptığı açıklamalarla göre yılda 1 milyon TL kar etmesi bekleniyordu.

MECLİSTEN DE PARA DESTEĞİ ALMIŞTI

Çorum İl Genel Meclisi tarafından Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne verilen Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi'nin üretim yapması ve giderlerin karşılanması için Meclis bütçesinden Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tesis için kullanılmak üzere yüklü miktarda para desteğinde bulunulmuştu. 

BAŞARI VARSA SAHİPLENEN ÇOK, BAŞARISIZLIKTA KİMSE YOK

Çorum İl Genel Meclisi Mayıs ayı ikinci toplantısında konuşan AK Parti İskilip Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Fehmi Yağlı, “Özel sektör riski taşımadığı için devletin yaptığı işlerde şaş kaza bir başarı olursa sahiplenen pek çok olur. Amma velakin birçok işlerde olduğu gibi başarısızlık varsa ortalıkta sorumlu kimseyi bulamazsınız” dedi.

REKLAM YAPMA İCRAAT YAP!

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş’ta Orhan Sarı’ya hitaben, “Liyakatsizlik çok kötü bir şey. Reklam yapmayacaksın icraat yapacaksın kardeşim. Uğratılan 343 bin lira zarar bir vebaldir. Orhan Sarı 343 bin lirayla kendi reklamını yapmıştır” diye konuştu.

AHKAM KESTİN, MANGALDA KÜL BIRAKMADIN

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş sert konuşmalarına devam ederek, “Bize 1 milyon lira kar vadedenler pandeminin arkasına sığınamaz. Tabiri caizse bu işler mangalda kül bırakmamakla olmuyor. Tarım İl Müdürümüz Meclisin huzurunda ahkam kesiyordu, şu kadar kar elde edeceğiz, bir yıl içinde 1 milyon TL size kar getireceğim diye. Ama pandemiyi bahane ederek, pandemin arkasına saklanarak olmuyor bu işler” dedi.

ORHAN SARI DEVLETİ 343 BİN TL ZARARA UĞRATTI

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın yaptığı veya yapmadığı işlerle devleti 343 bin TL’lik zarara uğrattığını açıkladı.
Mehmet Bektaş, uğratılan 343 bin lira zararın bir vebal olduğunu ve verilen ödenek ile İl Müdürü Sarı'nın reklam yaptığını söyledi. Bektaş, “Şu anda bu tesisi özel sektöre kiraladık. Nasıl özel sektör kar elde ediyor? Özel sektör nasıl çalıştırıyor? Pandemi bahane olsa özel sektör burayı kiralamazdı. Öyle bir dünya yok! Tarım İl Müdürümüz burada bu parayla 343 bin lirayla kendi reklamını yapmıştır. Bu para yine boşa gitmemiştir. Orhan Sarı bu parayla güzel reklamını yapmıştır. Burada tüy bitmedik yetimin hakkı var. Bu hak Tarım İl müdürünün boynuna olsun” ifadelerini kullandı.

BU TESİSİ NASIL 45 BİN LİRAYA KİRAYA VERDİK?

Çorum İl Genel Meclisi AK Parti Alaca üyesi Abdurrahman Karagöz, böyle büyük bir tesisten daha büyük kar elde edilmesi gerekirken 45 binlira gibi cüzi bir miktara nasıl kiraya verildiğini sordu.
Fehmi Yağlı ise bir tesisin ihale süreci ile kiralandığını açıkladı. 

ORHAN SARI’NIN GÖREVDEN ALINMASI LAZIM

Çorum İl Genel Meclisi MHP Boğazkale üyesi ve Grup Başkanvekili Sadık Aşık da Orhan Sarı’ya sert eleştirilerde bulunarak, devleti zarara uğratan kişinin hala nasıl görevinin başında olduğunu sordu ve bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade etti.
Sadık Aşık, “Yani bunun vebali sadece meclise yüklenerek mi kalacak? Bunun hesabının da sorulması gerekiyor. Bunun hesabını soracak belki biz değiliz, Meclis değil ama birileri çıkıp bunun hesabını sorması lazım ve en azından kardeşim gel sen bu makama layık değilsin, bulunduğun yeri zarara uğratıyorsun, bulunduğun kurumu zarara uğratıyorsun diyip görevden alması lazım” diye konuştu. 

ORHAN SARI 5 AYDIR MECLİSE GELEMİYOR 

Yapılan konuşmaların ardından tekrar söz alan Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, liyakatin önemli olduğunu ifade ederek, “5 ay oldu 5 aydır Orhan Sarı meclise gelmiyor. Niye gelemiyorsun kardeşim. Ticarette zararda yapılır karda. Açık yüreklilikle söylesin. Gelsin şundan şundan yapamadım desin. Açıkça ben reklamımı yaptım desin. Desin ki ben yanlış yol haritası çizdim. Desin ki burayı işletemedik, buraya vurdumduymaz davrandım, takibe alamadım” dedi.