Elvan Can Çabuk, DEVA Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak, Yozgatlı iş insanlarına yatırım ve büyüme fırsatı çağrısı yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bu yıl açılacak havalimanı ve yüksek hızlı tren ile Yozgat’ın cazibe merkezi haline getirileceğini belirterek, Çorumlu işadamlarına “Yozgat'a yatırım yapın" çağrısını tebessüm ve şaşkınlıkla öğrendiklerini ifade eden Çabuk, “Habere istinaden DEVA Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak Çorum'u küçük düşürücü bu teklife Çorum milletvekilleri, iş dünyasının temsilcileri, iktidar partisi yöneticilerinden cevap vermelerini bekledik. Üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hiç kimseden bir ses çıkmadığını görmekteyiz.

Devlet yatırımlarından üvey evlat muamelesi gördüğü yetmez gibi birde iş insanlarını Yozgat’a davet edecek kadar cesaret bulunmasına da sessiz kalamayız.
Bölgenin en büyük sanayisine sahip olan güzide şehrimiz Çorum'a ve Çorumlu iş insanlarına yapılan bu çağrıyı hakaret kabul ettiğimizi tüm sahipsiz bırakılan Çorum ve Çorum iş insanları adına kamuoyuna belirtmek isteriz” dedi.

Elvan Can Çabuk, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“YÖNETİCİLER NEDEN SESSİZ KALIYOR?”

“Daha önce de demiştik, iktidar parti vekillerimiz Yozgat’a gidip siyaset eğitimi almalarını yine buradan tavsiye niteliğinde yeniliyoruz.
Tüm Yozgatlı iş adamlarına açık çağrımızdır!

2021 yılında 1 milyar 123 milyon 926 bin dolar ihracat ile bölgenin en büyük ihracat hacmine sahip olan Çorum sanayisine yatırım yaparak, iş hacimlerini, prestijlerini ve markalarını büyütme fırsatı sunuyoruz.

Gelin şirketlerinizi Çorum'a taşıyın, şubeleştirin, yatırımlarınızın devasa boyutlara ulaşmasının haklı gururunu yaşayın!
Alanında Dünya markası haline gelmiş, dünyanın en iyi şirketleri olarak anılan, Fortune 500 listesinin zirvesinde yer alan şirketlere sahip Çorum sanayisinde yani Türk sanayisinin vitrininde buyurun sizler de yer alın!

Fakat devlet yatırımları ile büyüyorsanız üzgünüz AKP iktidarı döneminde, Çorum’a bu destekler gelmiyor. Bilginiz de olsun!!!
Çorumlular bugüne kadar iktidar partisinin güçlü bir şekilde yanında durdu. 20 yıldır iktidar olan iktidar partisine her seçim en az 3 milletvekili verdi!  
O kadar yıl geçmesine rağmen devlet destekleri adına yatırım alamayan ve seçimlere bir yıl kala TSO Başkanımız vekillerimizin ellerinden geleninin fazlasını yapacaklarına inancımız tam diyordu!

Hemen her gün basında "Çorum'u büyütüyoruz! Sanayimizin yanındayız!" açıklamaları yapan milletvekilleri, il temsilcileri ve iktidarın demeçlerini destekleyici açıklama yapan TSO yönetimi neredeler?

Neden bu konuda Sn. Fuat Oktay'a cevap vermediler? Neden Çorum ve iş insanlarının arkasında durmadılar? Açıklamalarını istiyoruz!

ÇORUM, İŞSİZLER ŞEHRİ Mİ OLACAK?

AKP olarak, bölgenin Anadolu kaplanı üretim üstü Çorum ilimize yatırım alamıyorsunuz, bir de elimizdeki iş insanlarını küstürüp, kaçırıp üreten Çorum’ u işsizler şehrine mi çevirmek istiyorsunuz! Biz buna ne sessiz kalırız ne de müsaade ederiz.

DEVA Partisi olarak hiçbir zaman Çorum’un ve Çorumlu iş insanlarının küçük düşürülmesine asla izin vermeyeceğiz!
Koltuklar gelip geçicidir, önemli olan kalıcı yatırımlar yapmaktır.

Milletvekilleri, iktidar temsilcilerini, iş dünyası temsilcileri ve yönetim kurullarını bu konuda takipçi olmaya ve bir açıklamaya davet ediyoruz!”