64. “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinlikleri kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği İlköğretim öğrencileri resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. İlker Çitil, Müftü Ahmet Çelik, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Lale Büyükgönenç, Devlet Hastanesi Başhekimi Arslan Erkan ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık İl Müdürü Dr. İlker Çitil’in konuşmasının ardından, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında birinci olan İnkılap İlköğretim Okulu öğrencisi Nurullah Yiğit’e hediyesini Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ozan Bostancı, ikinci olan Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Dilara Aykaç’a Müftü Ahmet Çelik, üçüncü olan Albayrak İlköğretim Okulu Öğrencisi Zehra Elif Solak'a Devlet Hastanesi Başhekimi Arslan Erkan, yarışmaya katılan Anadolu Mehmetçik Lisesi öğrencisi Mehmet Özkiramitçi’ye ise Sağlık Müdürü İlker Çitil verdi,

AZİMLİ DOKTORA PLAKET
Sungurlu 3 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Hakkı Korkmaz’a, ilçedeki uyumsuz bir verem hastasının tedavisini her şeye rağmen tamamlamasından dolayı plaket verildi. Dr. Kormaz’ın plaketini Vali Yardımcısı Sait Topoğlu takdim etti.

Dr Hakkı Korkmaz, 2008-2010 yılları arasında Sungurlu ilçesinde ikamet eden tedaviye uyumsuz, birçok ilaca dirençli tüberküloz tanısı ile takip edilen bir verem hastasının tedavisinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağladı. Dr Korkmaz, hastasının evsiz, ailesi olmayan, çalışmayan, iletişimi zor, uyumsuz ve tedaviye inancı olmayan biri olmasına rağmen hastanın tedavisinin tamamlanmasında büyük bir görev üstlenerek başarıyla yerine getirdiği belirtildi.