İlk olarak 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve müzeye dönüştürülen Hasan Polatkan Spor Salonu'nu ziyaret ederek, 27 Mayıs darbesine giden süreci ve yargılamaları anlatan belgeselin gösterimini izlediler.

Rehber eşliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi'ni de gezen il yönetimi, Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan süreçte verilen demokrasi mücadelesini eserler üzerinden inceleme fırsatı buldu.

Devamında Adnan Menderes Müzesi'ni de ziyaret ederek, Adnan Menderes'in çocukluk yıllarından itibaren hayatındaki önemli dönüm noktaları, siyasi hayatı ve darbe sonrasındaki yargılanma döneminde tecrit koşulları, kitapları, mektup yazdığı ve tutuklu kaldığı hücrede inceleme fırsatı buldular.

“1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden Yassıada, geleceğe ışık tutma misyonuyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmüş; ülkemizde hayata geçirilen en özel projelerden birisi olmuştur” diyen İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Duygulanmamak mümkün değil. Demokrasi tarihimizin en karanlık dönemlerinden birine ev sahipliği yapan Yassıada, Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden doğdu ve hepinizin bildiği gibi kısa süre önce Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir kimlik kazandı. 1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden Yassıada, geleceğe ışık tutma misyonuyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülerek; ülkemizde hayata geçirilen en özel projelerden birisi olmuştur. Demokrasi ve özgürlük için ödediğimiz bedellerin simgesi ve hatırası olarak bu adayı gelecek nesillere miras bırakıyoruz” dedi.

Ziyaretlerine Ayasofya Cami ile devam eden AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve İl yönetim kurulu üyeleri, öğle namazını burada eda ederek, detaylı bir şekilde gezme fırsatı buldular.

 “24 Temmuz 2020 Cuma Günü, Cuma namazı İle birlikte 86 yıl aradan sonra yeniden, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinde belirttiği şekilde cami olarak ibadete açılan Ayasofya Cami’nde olmaktan duydukları maneviyatı” belirten Ahlatcı; “Ayasofya’yı vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açarak kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuştum Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönülleri fetheden bu kararı için milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Görüyoruz ki insanlığın ortak mirası olan Ayasofya, tüm insanlığın kültür mirası olarak da her dinden insanın gelip gezdiği, yeni statüsüyle herkesi kucaklayan çok daha samimi, çok daha özgün bir yere dönüşmüştür” dedi.

Program kapsamında Sancaktepe Belediye Başkanı hemşehrimiz Av. Şeyma Döğücü’yü makamında ziyaret eden AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve İl yönetim kurulu üyeleri, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ahlatcı ve yönetimi misafirperverlikleri için Başkan Döğücü’ye teşekkür ederek; “Kıymetli hemşehrimizle birlikte ilimiz ve ilçemiz adına oldukça verimli sohbetlerde bulunduk. Temsil noktasında oldukça önemli bir noktada hemşehrimizin bulunması bizler için gurur vericidir” dedi.