Bazen öyle olur ki, hiç tanımadığımız, hatta ilk gördüğümüz bir insanı anında severiz, ya da hiçbir sebep yokken sevmeyiz. Bazı insanlardan güzel enerji alarak çekeriz, bazılarında rahatsız eden bir şeyler vardır, iteriz. Bir kesim bu olayı ‘elektrik aldım’ veya ‘elektrik almadım’ diye dile getirirken, dalga geçenler olsa da böyle bir durumu ben yaşamıyorum diyen kişi yoktur.

Hayatınızda öyle bir insan vardır ki, o senin her an aradığın, her daim yanında olmasını istediğin kişidir. Yanında olmazsa, haber almazsan eksikliğini hissettiğin bu insanla fikir birliği içinde olman gerekmez, seni onaylaması, takdir etmesi hiç önemli değildir. Çok iyi tanımayabilirsin, ilk defa görmüş de olabilirsin. Hatta bu kişiyle kavga edebilirsin, tartışabilirsin ama hep ararsın. Bu olumlu enerji akımı iki karşı cins arasında yaşandığında ‘seni seviyorum’ diyerek adı ‘aşk’ olur. İki dost arasında yaşadığında ise ‘benim kadim dostum’ olur. Yani olmazsa olmazım dediğindir bu insan.

Bazı insanlar da vardır hayatınızda o kişileri ararsın, sorarsın oda seni arar, sorar. Bir araya geldiğiniz de hoş vakit geçirirsiniz, eğlenirsiniz, ama olmadığında da senin hayatında bir boşluk yaratmazlar. Olursa iyi olur, olmazsa da olur dediğin insanlardır bunlar.

Bazıları da var ki hayatınızda aramazsın, oda seni aramaz ama bir araya geldiğiniz de iki tarafta memnundur. Kaliteli vakit geçirirsiniz. Yani olursa olur, olmazsa da olur dediğiniz insanlardır.

Bazıları da var ki, aynı davayı güdüyor, aynı düşünceleri savunuyor olsanız bile yanında olduğunda tedirginlik duyarsın, rahat hareket edemezsin. Bu insanlarda seni rahatsız eden bir şeyler vardır. Bu kişiler hayatınızda, olmasa daha iyi olur değiniz kişilerdir.

Amaaa hayatınızdaki birtakım insanlar var ki hiçbir şekilde yan yana bile gelmeye tahammülünüz yoktur. Tarif edemediğiniz bir tedirginlik, açıklayamadığınız bir rahatsızlık duyarsınız birlikteyken. Aynı takımı tutuyor, aynı partiye oy veriyor bile olsanız sevemezsiniz bu tipleri. Ve bu kişiler hayatınızda olmaz olasıcalar dediğiniz kişilerdir.

Peki, elimizde olmadan insanlarla aramızdaki ilişkiyi belirleyen bu elektrik alma -almama durumu nedir?

İnsan denildiği zaman oturulup düşüneceksin. İnsan denilen varlığın sadece et ve kemikten ibaret olmadığı yüzyıllar önce söylenmiş ve hala üzerinde çalışılan bir konudur. Büyük alemin tüm hakikatini kendinde toplayan insana küçük alem denilmesi boşuna değildir. İnsanlarla aramızdaki ilişkilerde beynin yaydığı biyomanyetik enerjinin olumlu ve olumsuz etkisi büyüktür. Yapılan birçok araştırma insan beyninin öldükten sonra bile; bir süre elektromanyetik enerji yaydığı yönündedir. Demek ki hayatımızda beyinden çıkan elektromanyetik enerjilerle birbirimizi ya seviyor, ya sevmiyor, ya nötr kalıyor, ya da nefret ediyoruz.

Aslında öyle aciz kullarız ki; sevip sevmemek, sevilip sevilmemek bile elimizde değil.’ Kalpler, Rahmanın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir.(Hadis)’ diyerek bizi uyarıyor Efendimiz. Daha ne olsun. Güzel enerjileriniz bol olsun. Allah’ın sevdiği insanları sevebilmek bize nasip olsun. Hayatınızda olmazsa olmazım dediğiniz insanlar çoğalsın, olmaz olasıcalar azalsın.