Türk sineması bir efsanesini daha kaybetti. Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın, dün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanarak Beşiktaş'taki özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Türk halkını kahreden haber ise bu sabah saatlerinde geldi. Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçının ailesi ve sevenleri hastaneye koştu.

CÜNEYT ARKIN'IN ÖLÜM NEDENİ
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın ölüm nedeni de belli oldu. Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital’da yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.
Türk sinemasında 300'den fazla filmde oynayan ve sayısız ödül sahibi olan Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasıyla Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile onlarca filmde rol almış. asıl ününe ise Malkoçoğlu filmiyle ulaşmıştı.

Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu filmleriyle hafızalara kazınan usta sanatçı, dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak görüyordu bu nedenle filmlerinde dublör kullanmadı, hayatını hiçe saydı. Film setinde pek çok kez bu sebeple yaralanan Arkın, işine olan saygısını her şeyin üzerinde tuttu.

FATMA GİRİK'İN ÖLÜMÜ SONRASI CANLI YAYINDA TÜRK HALKINI AĞLATMIŞTI
Ocak ayında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in ölüm haberi sonrası usta oyuncu Cüneyt Arkın, canlı yayında ağlayarak "Fatma'm bekle beni orada bekle geliyorum" demişti. Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi sonrası bu sözleri gündem oldu ve "Kavuştular" yorumları yapıldı.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?
Asıl mesleği olan doktorluğu bırakarak 1963 yılında oyunculuğa başlayan Arkın, oyunculuğun dışında karete ile ilgilendi.Avantür filmlerin ünlü oyuncusu Cüneyt Arkın 300'den fazla filmde rol aldı. Filmlerinin bir kısmında yapımcı ve yönetmen olarak da çalıştı. İki oğlu olan ünlü oyuncu Türk Sineması'na Artist Dergisi'nin açtığı bir yarışma ile girdi.
1999 yılında 36. Antalya Film Şenliği'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı. Bunun dışında 1969 ve 1976'da Antalya Film Şenliği ve 1972'de Adana Altın Koza Film Şenliği'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Türk Sineması'nın ünlü jönü,1937 yılında Eskişehir'de doğdu. Çocukluğu çiftlikte geçti. Daha sonraEskişehir Necatibey İlkokulu'na gitti. Çocukluğunda en sevdiğihikayeler menkıbelerdi.Battal Gazi, Köroğluhikayeleri ile büyüdü.Eskişehir Lisesi'ne devam ettiği dönemde hikayeler yazıyor ve bunları dergilere gönderiyordu.