Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktasını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare' olarak tanımladığı, Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz. Bir asrı geride bırakırken, Cumhuriyetimizin sağlam temellerinden aldığımız sorumluluğu, daha da büyüterek sürdürme azmiyle doluyuz.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından 29 Ekim 1923’te “Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir.” ilkesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk milleti adına millet egemenliğine dayalı Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

“CUMHURİYET, MİLLETİN KENDİ EGEMENLİĞİNİ KULLANDIĞI DEVLET YAPISIDIR”

Cumhuriyetimiz din, dil, ırk, mezhep ve meşrep ayrılığı gözetmeksizin bir araya gelerek birlik ve beraberlik yolunu göstermiştir. Kadınıyla erkeğiyle bu birlik ve beraberlik dün olduğu gibi bugün de heyecanını korumakta ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır.

Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din,dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Türk milleti olarak bu idareye çok büyük zorluklardan sonra kavuştuk. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin az şahit olduğu  bir Kurtuluş Savaşı başlatmış ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek Cumhuriyeti kurduk. Bugün yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan al yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

“CUMHURİYET; FİKREN, İLMEN VE BEDENEN KUVVETLİ VE YÜKSEK SECİYELİ MUHAFIZLAR İSTER

Hacı adaylarına “Hac Hazırlık Kursu” düzenlendi Hacı adaylarına “Hac Hazırlık Kursu” düzenlendi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan tüm gazilerimizi sağlık ve esenlikler diliyoruz. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor saygılarımızı sunuyoruz.”