Çorum’un tarihi ve kültürel mirasının tanıtımına yönelik çalışmalar kapsamında İspanya, İngiltere, Yunanistan, Romanya, Çekya ve Fransa’dan gelen öğretmen öğrenciler Velipaşa Hanı’nda misafir edildi.

Yemek sonrasında konuk ekiplerle bir araya gelen Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, dünyanın ihtiyacı olan kardeşlik iklimine katkı sağlayacak olan bu tür projelerin önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, “Dünyanın merkezi, 7 bin yıllık tarihi geçmişi olan şehrimize hoş geldiniz. Sizi şehrimizi ağırlamaktan son derece mutluyuz. 6 ülke ve 8 farklı ekiple bir aradayız. İnşallah bu proje dünya barışına ve kardeşliğine katkı sağlar ve dünyanın ihtiyacı olan kardeşlik iklimine katkı sağlar. Çorum’un güzelliklerini, Türk insanının sevgisini, samimiyetin ve muhabbetini gittiğiniz yerlere götürün ve bizlerinde selamını iletin.” dedi.

Projeye ev sahipliği yapan Mehmetçik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Emine Yılmaz, kendilerine verilen destekten dolayı Çorum Belediyesi’ne çok teşekkür etti. Yılmaz “Erasmus+ projesi kapsamında Çorum’u tanıtıyoruz. Bu anlamda destekleri için Çorum Belediyesi’ne de teşekkür ediyoruz.

Mehmetçik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Alparslan Yetkin de iki farklı projeyi bir araya getirdiklerini belirterek, “Dijital kanallar yoluyla tarihi mirasın aktarımı konulu projemizde mevcut olan kültürel mirasımızı bir sonraki nesle aktarımı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bizleri misafir eden Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuk ekipler Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çorumlu Obası, Sıklık Tabiat Parkı, Alacahöyük ve Boğazkale ören yerlerini de ziyaret etti.