Hayatını Başkent Çorumlusunun birliğine, dirliğine adamış, kuruluşuna katıldığı genel yönetimleri ve başkanlıklarında yer aldığı Çorum’a Hizmet Edenler Değneği Yön. Kur. Üyesi, Çorum İl ve İlçeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Çorumlu Aşıklar, Ozanlar Derneği Kurucu Başkanı, Başkent Çorumlular Birliği Derneği Kurucu Yön. Kurulu Üyesi,

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Gn. Bşk. Yrd., Başkent Çorumlu Dernekler Platformu Başkanlar Kurulu Yön. Kur. Üyeliği, Anadolu Konfederasyonu Gn. Bşk. Yardımcılığı gibi adlarla anılan görev aldığı çatı derneklerinde Çorumlunun yardımlaşma ve dayanışmasına bahşetmiş efsane başkanımız Halil Demiral ağabeyimiz;.

Başkanlığını yaptığı Çorumlu Aşıklar, Ozanlar Derneği kültür faaliyetlerinde Başkentin tüm metropol ilçelerinde geniş katılımlı halk konserleri düzenleyip, Çorumlunun kültür giysisi ile

televizyonlarda aldığı sahnelerde hep Çorum’u anlatmış ve Çorum yöresine özgü Türkülerini seslendirmiş Aşık ağabeyimiz hasta.

Başında ve yahut yönetiminde bulunduğu dernekleriyle 1960’lı yıllarda başlayan 1980’li yıllarda ayyuka çıkan köyden şehre göçlerle Başkenti yurt edinmiş hemşehrilerine kol, kanat olmuş ve bu bağlamda işçi (amele) duruklarında iş, aş bekleyenleri kamu dairelerine yönlendirerek, referanslarıyla kabullerini sağlamış, barınabileceği bir göz oda (gece kondu) yapmaya çalışan hemşehrisine zamanın yerel yönetimleriyle istişarelerle girerek, “Çorumlunun gecekondusu temelini yıkan kamu görevlisini o temele sokarım” açıklaması yaptırmış ve bu yolla Başkentte Çorumlunun imtiyazlı olmasını sağlamış efsane başkan hasta.

Efsane başkanımız, ağabeyimiz halk dilinde Aşık Halil adıyla anılan Halil Demiral’a Yüce Tanrıdan acil şifalar diliyor, yaşadığı bölgelerde “Çorum Amelesi” adıyla adlandırılarak itiş, kakış edilen yüzlerce hemşehrisine iş, aş, güven verdiği, başını sokacak bir yuva (gece kondu) kurmasını sağladığının hayır duasıyla bu hastalığı biran evvel yenmesi ve yeniden kaldığı yerden çalışmalarına başlamasını diliyoruz.

Ayrıca, kendisi gibi hastalık pençesinde bulunan DYP Gölbaşı İlçe Başkanlığı, AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Alaca İlçesi Polatçık Köyü Drn. Başkanlığı yapmış, halen Başkent Çorumlu Dernekler Platformu Başkanlar Kurulu Yön. Kur. Üyesi ve Keçiören İlçesi Masası Başkanımız Satılmış Türkmez başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.