Hacılar kendilerini karşılamak için havalimanı’na gelen yakınlarıyla hasret giderirken, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Hacıların yanlarında ikram edilmek üzere zemzem suyu ve hurmanın yanı sıra çeşitli hediyelik eşyalar getirdiği görüldü. Kutsal topraklarda bulunan Türk Hacıların dönüşü önümüzdeki günlerde devam edecek. 

Sungurlu’da İclal Turizm ile Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacılar 24 Haziran’da dualar ve tekbirler eşliğinde yola çıkmıştı. İclal Turizm sahibi Haydar Özçalık, “Kafilemizde Sungurlu’dan 18 hacımız var. Hacılarımız ibadetlerini tamamlayarak sağ salim yurda döndüler Allah’a şükür. Bizim tek bir gayemiz, derdimiz var; götürdüğümüz hacılara en güzel şekilde hizmet etmek, Haccın farzıyla, vacibiyle, sünnetiyle en güzel şekilde Hac ibadetini yerine getirip sağ salim sevdiklerine kavuşturmak. Rabb’im inşallah bu konuda bizi muvaffak eyler. Kutsal toprakların hasretiyle, özlemiyle yanıp tutuşan herkese en kısa zamanda Rabb’im Haccı, umreyi nasip etsin.” dedi.

Haydar Özçalık, 2008’den beri bir çok vatandaşı hac ve umre vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara götürdüğünü söyleyerek, götürmeye de devam edeceklerini ifade etti.