Çorum Merkez Kuşsaray Köyü’nden de aynı aileden 4’ü çocuk toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı’nın yerine park yapılmasına karar verilmişti ancak bu konuda henüz bir ilerleme kaydedilemedi.

6.6 büyüklüğündeki İzmir depreminde Bayraklı İlçesinde bulunan ve tamamen yıkılan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı 37 cana mezar olmuştu.

Çorum-Kuşsaray Köyü’nden babaanne Arife Yücel ve torunları Lena, Vera, Feda ve Diren hayatını kaybetmişti.

Nilay – Deniz Yücel çiftinin çocukları Lena (4) ve Vera (6), Emine Toklu Yücel – Hüseyin Yücel çiftinin çocukları Feda (10) ve Diren (3), babaanneleri Arife Yücel (62) ile birlikte enkaz altında kalmış ve kurtarma çalışmaları sonucu cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Yücel ailesi, kendilerine büyük acılar yaşatan Rıza Bey Apartmanı’nın yerine park yapılması için büyük mücadeleler veriyor.

YARGILAMA BAŞLIYOR

Binanın proje aşamasından yapımına, kullanımına kadar birçok ihmal, kasıt, denetimsizlik olduğu bilirkişi raporunun inceleyen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu müteahhit, mimar, inşaat mühendisi ve denetmenin yanı sıra apartman yöneticisi ile 4 apartman maliki hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamaya başlayacak.

DAVAYA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

İlk duruşması öncesi Rıza Bey Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler, kamuoyuna davaya sahip çıkıp çağrısı yaptı.

Dava öncesi duruşmaya destek çağrısı yapan aileler, “Her aşamada vurdumduymazlık sonucu 9 çocuk olmak üzere 37 insanımızı kaybettik. Binamız en çok can kaybı yaşanan bina oldu. Biz Rıza Bey Apartmanı’nda yaşayan, yakınlarını kaybedenler olarak apartmanın yıkılmasında ve ölümlerin meydana gelmesinde sorumluluğu bulunan bir kısım sanıklar hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tüm duyarlı kamuoyunu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Rıza Bey Apartmanında yakınlarını kaybeden ailelerin çağrısı şu şekilde:

“30.10.2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde, proje aşamasından yapımına, kullanımına kadar birçok ihmal, kasıt, denetimsizlik, vurdumduymazlık sonucu yerle bir olan ve masum çocuklarla birlikte 37 insanımızın hayatını kaybetmesi, 17 insanımızın yaralanması ile en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey apartmanının yıkılmasında ve ölümlerin meydana gelmesinde sorumluluğu bulunan bir kısım sanıklar hakkında açılan davanın 03.09.2021 tarihinde saat 10.00 da İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek 1. duruşmasında ve sonraki duruşmalarında destek için yanımızda olmanız hususunda davettir.

Kamuoyu vicdanı bu davaya sahip çıkmalıdır.”