Kente ne zaman yağmur yağsa hastane içinin yağmur suyuyla dolduğunu ve hastane yönetiminin çözümü akan yerlere kova koyarak bulduğunu ve çalışanlara ise kova kova su taşıttığını ifade eden Coşgunsu, “Sağlık alanında devrim yaptık diyenler, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin içler acısı durumunu neden görmezden geliyor?” diye sordu.

İçinde bulunduğumuz çağda bu görüntülerin başta şehrimize ve Çorum halkına hiç yakıştıramadıklarını dile getiren Barış Coşgunsu, aynı manzaraların ilçe hastanelerinde de yaşandığını ve bu yüzden ödenek çıkardıklarını ve bu ödeneği de bir nimet gibi sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın ödenek haberinin devletin kaynaklarının ne kadar çok israf edildiğinin bir itirafı olduğunu ifade eden Coşgunsu, “Hastanelerin işin ehli olmayan kişiler tarafından yapılıp ve yine işin ehli olmayan kişiler tarafından teslim alındığının bir örneğidir. Bu hastaneler yapılalı kaç yıl oldu da bakım ve onarıma ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Devlet kaynaklarının har vurup harman savrulduğunu söyleyen Barış Coşgunsu, “Bunun adı hizmet değil, bunun adı israftır, bunun adı yolsuzluktur. Gelecek Partisi iktidarında bu israfa son vereceğiz” diye konuştu.