Çorum Haberleri

Çorum'da okullara 460 işçi alınacak! Başvuru nasıl yapılır, şartları neler?

Çorum'da okullarda görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımı yapılacağı duyuruldu. İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 460 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği açıklandı. Peki, Çorum TYP başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Abone Ol

Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, okulların temizlik, bakım ve onarım hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 460 geçici personel alınacak. 7 Ağustos'ta imzalanan protokol sonrası başvuru takvimi ve sürece ilişkin detaylar da belli oldu. İşte başvuru detayları.

ÇORUM TYP BAŞVURU TARİHLERİ VE SÜRECİ

Protokol kapsamında başvurular 11 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 15 Ağustos Cuma günü saat 23.59’da sona erecektir. Başvurular, İŞKUR İl Müdürlüğü’ne şahsen, ALO 170 iletişim hattı üzerinden veya İŞKUR’un resmi internet adresi (www.iskur.gov.tr) ile mobil uygulaması aracılığıyla online olarak yapılabilecektir. Program kapsamında istihdam edilecek 460 kişi, 6 ay süreyle okullarda görev yapacaktır.

TYP BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

Başvuru yapılacak TYP’ye ilişkin özel şartları taşımak,

Hane gelirinin, net asgari ücretin 1,5 katını aşmıyor olması,

TYP yönetmeliği çerçevesinde, bir kişinin programlardan 9 aydan fazla yararlanamaması kuralı gibi diğer özel koşullara haiz olmak.