Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da hastanede normal serviste koronavirüs tedavisi gören 2 hastanın olduğunu ve yoğun bakımda tedavi gören hasta bulunmadığını açıkladı.

İki yılda zorlu bir pandemi sürece geçirildiğini vurgulayan Ahmet Sami Ceylan, Covit-19'la mücadele Çorum’u başarılı illerden biri olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de bu süreci en az zayiatla atlattık. Bugün itibariyle hasta sayısı tamamen minimize edilmiş durumda. Şu anda hastanede vaka sayısı 2 kişi. Bu sevindirici bir haber. Dün itibariyle 1 tane yoğun bakımda hasta vardı yataklı servise çıktı. Yoğun bakımda hasta kalmadı. İnşallah bu salgını da böylece atlatmış olacağız. Covid sürecinde 206 bin 43 kişi hastaneye başvuruda bulunmuş. Bu süreçte başhekim ve tüm hastane personeline emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Hastanede poliklinik hizmetlerinde bazı sıkıntılı dönemler geçirildiğini hatırlatan Ceylan, 12 branşta mesai dışında hasta kabulüne başlandığını, Çocuk endokrin ve çocuk nöroloji ve dermatoloji doktorlarının bu ay göreve başladığını anlattı.