Çorum belediye başkanı sayın Muzaffer Külcü Hıdırlık’ta yapılan peyzaj çalışmalarını yerinde incelemiş.
Sayın başkan Hıdırlık’a yaptığı inceleme gezisinde teknik personelden bilgi almış ve “Hıdırlık Çorum’un Eyüp Sultan’ı olacak” demiş.
Çok doğru bir söz öncelikle biraz geçte olsa Çorum inanç turizmi için Hıdırlık’ı keşfeden Çorum belediyesini canı gönülden kutlarım.
Kolay kolay unutmam birkaç yıl öncesinde sayın Külcü’nün de bulunduğu kahvaltılı bir toplantıda Osmancık Kültür Turizm Derneği adına Çorum’da belediyenin mutlaka turizm de yerli kaynakları değerlendirmesi ve yerel kültürden oluşan yeni destinasyonlar geliştirmesiyle birlikte Hıdırlık başta olmak üzere inanç turizmini ön plana çıkarması gerektiğini söylemiştim.
Aradan yıllar geçtikten sonra Çorum belediyesinin Hıdırlık’a yatırım yapması tarafımda Çorum belediyesinin Çorum’da inanç turizmine inandığı ve bu doğrultuda destinasyon hazırlığı içerisinde olduğu kanısı oluşturdu.
Yıllar önce savunduğumuz üzere Çorum belediye başkanı sayın Külcü,“Hıdırlık Çorum’un Eyüp Sultan’ı olacak” demiş.
Slogan ve yaklaşım mükemmel insanın ruhunu okşuyor. Tebrik eder ve bu yolda başarılar dileriz.
Bu gelişmeyi Çorum’da inanç turizminin ayak sesleri olarak değerlendiriyorum. İnşallah benzer biz çalışma da Osmancık’ta Koyunbaba türbesi çevre düzenlemesi ile başlar.
Son bir not, Turizm işi gönül işidir. Ve kültür turizmin kardeşidir. Kültürel etkinliklerin yanında turizme gönül vermek bir sevdanın adıdır.
Bu bağlamda; bölgenin kültürel, sosyal ve turizm yaşantısına renk verdiğine inandığımız derneğimize ait www.osmancikkulturturizm.org web sitemizde hemen her gün bölge turizmindeki gelişmeleri ele alır ve kültür hayatımızda pişen hemen her aşa bir tutam tuz atmaya çalışırız.
Netice de son üç yıldan bu yana bize destek ve gönüllü kaynak olan hemen herkese de teşekkür ederiz.
Lütfen bizi izlemeye devam ediniz.