Pirincin başkenti olarak bilinen Osmancık'ta bölgeyi ve köylüleri ekonomik anlamda kalkındırmak amacı ile başlatılan proje ile artık zeytin de yetiştirilmeye başlandı. Geçen yıl dikilen zeytin fidanları meyve verirken, bu yıl yine zeytin fidanları toprakla buluşturuldu.

Aşağızeytin Köyü'nde geçen senenin zeytin fidanları meyvesini vermeye başlarken, hasadı yapılan zeytinler AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Yücel, Mehmet Turhan ile daire amirlerinden tam not aldı.

ÇORUM'DA ZEYTİN YETİŞİR Mİ?

Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, "Çorum'da zeytin yetişir mi? Sorusuna cevap arayarak köylüleri ve bölgeyi ekonomik anlamda kalkındırmak için başlatılan projede geçen yıl dikilen zeytin ağaçlarının ilk hasat ürünlerini tattıklarını söyledi. Milletvekili Kaya, "İlk hasadı yapılan zeytinleri biz çok beğendik? Pirinç diyarı olarak anılan güzel Osmancığımızın endüstriyel gelir getirici diğer ürünleri de yetiştirebileceğimiz farklı projeler geliştirerek halkımızın ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacağız" diye konuştu.