Şehir içi ulaşımda Çorum’a çağ atlatan projeleri hayata geçiren Çorum Belediyesi, başta Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi olmak üzere Çorum Sanayi Sitesi’ne bağlantı yolları, Fen Lisesi Caddesi ile İskilip Caddesi arasına ring yolu gibi ulaşımda büyük öneme sahip yeni yolları son dönemde Çorum’a kazandırdı. Çorum’u ulaşımı kolay bir şehir haline getirmeye yönelik önemli bir adım daha atan Çorum Belediyesi, yaklaşık 1 kilometrelik bir bulvarı daha şehrin merkezinde oluşturacak.

20 metre genişliğindeki bulvar ile Akşemseddin Caddesi’nden yeni belediye binası arkasındaki Azerbaycan Caddesi’ne giriş yapan bir araç, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi, Osmancık 4. Sokak, Üçtutlar 1. Sokak ve Okul 1. Sokak üzerinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne ulaşmış olacak. Bu yolun açılmasında önemli bir aşamayı tamamlayan Çorum Belediyesi, yeni yol üzerinde kalan eski Tanyeri İlkokulu binasının yıkımına başladı.

Genel Başkanlardan Hacı Odabaş’a ziyaret Genel Başkanlardan Hacı Odabaş’a ziyaret

"20 metre genişliğinde 1 kilometrelik bulvar olacak"

Şehrin tıkanan damarlarını açmaya devam ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Tanyeri İlkokulu binasını yıkarak, Osmancık Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni bin metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde yeni bir yolla birleştiriyoruz. Tanyeri İlkokulu’nun yıkılmasıyla önemli bir aşama gerçekleşmiş oldu. Eski okul binasının deprem dayanıklılık bakımından da yenilenmesi gerekiyordu. Böylece yeni bir okul binası da şehrimize kazandırılmış olacak. Başta yaptığımız her işin baş mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.